Mediahotspots
Image default
Hobby en vrije tijd

3 verschillende soorten luchtbuksen

Voordat u een luchtbuks aankoopt is het natuurlijk van groot belang dat u onderzoek doet naar de verschillende mogelijkheden en welke van deze mogelijkheden het best bij u past. Voor verschillende doeleinden zijn er namelijk ook verschillende typen luchtbuksen zoals de knikloop luchtbuks, de perslucht buks en de luchtbuks met onderspanner. Om voor u duidelijk te krijgen welk van deze typen luchtbuksen het best bij u past lichten we deze 3 verschillende soorten toe en geven we u ook nog een aanrader wat betreft het merk. Zo kunt u vandaag nog uw nieuwe luchtbuks bestellen.

De knikloop luchtbuks

De knikloop luchtbuks heeft een erg simpel en eeuwenoud systeem. Door het knikken va de loop bouwt u handmatig druk op in het geweer. Deze druk komt vrij bij het overhalen van de trekker. Ik hoor u denken: betekent dat dat ik na ieder schot opnieuw moet laden? Jazeker. Dat kan voor sommigen een nadeel zijn en daarom is het belangrijk dat mee te nemen in uw beslissing. Ook kan het zo zijn dat de knikloop luchtbuks minder accuraat is dan een ander type luchtbuks doordat de loop na ieder schot opnieuw wordt geplaatst.

Luchtbuks met onderspanner

De onderspanner buks en de knikloop buks wijken niet veel van elkaar af. Ook deze buks dient na ieder schot te worden geladen, echter werkt dit laden op een iets andere manier dan bij de knikloop buks. Zoals eerdergenoemd ontbreekt het bij de knikloop buks aan wat accuratie. Bij de onderspanner buks wordt dit voorkomen aangezien deze buks, in tegenstelling tot de knikloop, wel beschikt over een vaste loop. Het laden na een schot werkt aan de hand van een spanhevel die onder de loop is geplaatst. Nadat de druk in de loop handmatig is opgevoerd kan de trekken over worden gehaald.

De perslucht buks

Een PCP luchtbuks heeft een ander systeem om de buks te herladen, dat is dan ook meteen het grote verschil met de knikloop buks en de onderspanner buks. Zo’n PCP buks beschikt namelijk over een persluchttank. Deze voert na ieder schot de druk in de loop op. Op deze manier hoeft u dit niet zelf te doen door middel van een onderspanner of knikloop. De perslucht buks is dus een absolute aanrader als u geen zin heeft om uw buks zelf te laden.

Het kiezen van het juiste merk

Nadat u heeft gekozen voor het type luchtbuks is het tijd om te kiezen voor een bepaald merk. Een echte aanrader op het gebied van veiligheid en gebruiksgemak is de Gamo luchtbuks. Verder zijn de Weihrauch en de luchtbuksen van Hatsan ook echte aanraders. Deze merken staan voor kwaliteit, zijn zeer krachtig en duurzaam.

Gamo luchtbuks