Mediahotspots
Image default
Gezondheid

5-HTP de voor- en nadelen op een rijtje

In dit artikel gaan we voor- en nadelen van 5-HTP even op een rijtje zetten om je ook even op de hoogte te brengen van de nadelen omdat deze toch niet zo bekend zijn en dat 5-HTP als een echt wondermiddel word gezien. 5-HTP is een zuur dat terug te vinden is in de natuur, ons lichaam heeft het nodig om serotonine aan te maken wat de bijnaam “ geluk hormoon” heeft. Serotonine  komt voor in de hersenen en  heeft invloed op je stemming, slaap, angst  en ook nog invloed op de eetlust.

De voordelen van 5-HTP

Het eerste voordeel hiervan is dat het ervoor zorgt dat je makkelijker in slaap kan vallen hierdoor. Als je deze met fruit of snelle suikers inneemt versterkt de werking ervan. Het kan er ook voor zorgen dat je beter gaat slapen, vaster en niet meer zoveel wakker word.

Het 2de voordeel is ook dat mensen  het kunnen gebruiken als ze willen afvallen.  5-HTP onderdrukt je eetlust waardoor je minder gaat eten en makkelijker kan afvallen.

5-HTP kan ook gebruikt worden om je pijndrempel te verhogen zodat je een hogere pijngrens krijgt. Lopers die dit innamen konden tot 50% langer lopen wanneer ze dit hadden ingenomen dan diegene die het niet in hadden genomen.

De nadelen van 5-HTP Gebruik hiervan verhoogt het serotonine in je hersenen  waardoor het kan voorkomen dat mensen dat agressiever worden.

Het 2de nadeel is dat het een stof bevait die ervoor kan zorgen dat je EMS krijgt

Ja 5-HTP brengt veel voordelen met zich mee waardoor je beter kan slapen, afvallen en je uithouding bevorderd maar er zijn ook nadelen zoals u gelezen hebt. Wel moet u weten dat de nadelen er een kans is dat u deze nadelen krijgt maar zeker geen zekerheid geeft  dat je ze krijgt en dat dit bij minder dan 1/3 van de gevallen voorkomt. Indien je interesse hebt in het kopen van vitamines  kan je altijd op de site van topvitamins alle soorten vitamines kopen die je wilt.

http://www.topvitamins.nl/