Mediahotspots
Image default
Financieel

Belastingadvies voor particulier en ondernemers

Belastingadvies is advies over de belasting. Belasting is een algemene verplichte betaling aan de overheid door de mensen die in dat land wonen. Voor deze betaling krijgen de mensen geen prestatie terug, als ze dit wel krijgen dan spreken we niet over belasting maar over retributie. Er is onderscheid gemaakt in soorten belasting dit zijn directe- en indirecte belasting. Bij indirecte belasting zit de belasting die wordt afgedragen aan het rijk al bij de prijs in en bij directe belasting is dit niet zo en moet je aan het einde van het jaar een bepaald bedrag afdragen aan de overheid.

De belangrijkste functie van de belasting is voor de budgettaire functie, dit houd in dat de opbrengst van de heffing is bedoeld voor het financieren van collectieve goederen en diensten. Dus van de belastingopbrengst worden onder andere zaken als defensie, politie, rechtspraak, bijstand, zorg, onderwijs en cultuur betaald. De directe belastingen zijn belastingen op inkomen, winst en vermogen. Deze draagt de belastingplichtige zelf af aan de belastingdienst. Indirecte belastingen of ook wel kostprijsverhogende belastingen worden door een ander aan de belastingdienst afgedragen. Na de afgedragen belasting is het ook nog mogelijk dat u geld terug krijgt, dit kan zijn omdat u te veel belasting heeft af gedragen of u heeft een tekort afgestaan dan moet u nog geld bij betalen aan de overheid.

De belastingen in Nederland vormen het grootste deel van de inkomen van de overheid. Daarnaast ontvangt de overheid ook nog geld van het verkoop van aardgas uit Nederlandse bodem. Ook krijgt de overheid inkomsten uit winst van bedrijven waarvan de overheid voor een deel eigenaar van is zoals KLM en KPN. De overheid maakt begrotingsplannen, hier bekijken ze hoeveel geld er in komt en hoeveel geld er uit gaat. Hier kan een tekort uit komen of een overschot, in de meeste gevallen is er een begrotingstekort en moet de staat geld lenen om eventuele plannen voort te kunnen zetten. Bij een overschot heeft het rijk geld over en bij een te kort geld te min.

Een belastingadviseur geeft belastingadvies aan de belastingafdrager. Ook zou een belastingadviseur de belastingaangiften kunnen verzorgen voor een bedrijf. Meestal wordt er belastingadvies gegeven aan bedrijven. Vaak werkt een belastingadviseur nauw samen met accountants of advocaten. Meestal hebben ze een fiscaal-juridische of fiscaal-economische achtergrond. In Nederland is een belastingadviseur geen beschermd beroep. Iedereen kan bij wijze van spreken een belastingadviespraktijk beginnen.

http://www.papingbelastingadvies.nl/

Gerelateerde artikelen

Ga beleggen op een slimme wijze en let op risico’s

Ontdek hoe Bitcoins gratis te krijgen

Koop rimpeling, een systematisch handelssysteem voor beginners om contant geld online te verdienen