De specificaties van de Samsung Galaxy S4

Zoektocht naar de Samsung Galaxy S4

Onlangs was ik op zoek naar een nieuwe telefoon. In het verleden heb ik altijd goedkopere telefoons gekocht en die aan een sim-only abonnement gekoppeld, maar ik kwam erachter dat het eigenlijk helemaal niet zoveel duurder is om een goede top-notch telefoon aan te schaffen als je dit in een abonnement constructie doet. Een van de meest ontwikkelde telefoons die op dit moment op de markt is, is de Samsung Galaxy S4, en daar was ik dan ook wel in geïnteresseerd. Veel mensen raadden mij aan om een iPhone te kopen aangezien Apple kwalitatief hoogwaardige producten levert, ze raadden mij af om voor de Samsung Galaxy S4 te gaan. Ik was benieuwd of er echt een kwaliteitsverschil tussen deze twee merken was en informeerde bij mijn plaatselijke telefoonspeciaalzaak. Al snel werd mij verteld dat de Samsung Galaxy S4 echt wel in dezelfde categorie qua kwaliteit valt als de iPhone 5. Mijn vrienden hebben volgens mij niet door dat de iPhone-hype een beetje aan zijn einde is gekomen. De Samsung Galaxy S4 is een ontzettend goed verkopende telefoon en dat bracht mij enigszins aan het twijfelen. Het leek me immers niet leuk om precies dezelfde telefoon te hebben als de helft van de mensen om mij heen. Gelukkig kun je de telefoon erg personaliseren en na wat vergelijken kwam ik toch steeds weer uit op de Samsung Galaxy S4: de beste prijs-kwaliteitsverhouding volgens vele vergelijkingssites en experts op het gebied van mobiele telefonie.

De specificaties van de Samsung Galaxy S4

Vooral de specificaties van de Samsung Galaxy S4 spraken mij erg aan. In eerste instantie de uiterlijke kenmerken:

 • afmetingen van 136.6 x 69.8 x 7.9 millimeter: een telefoon die dus nog geen 8 millimeter dik is
 • gewicht van 130 gram: vergeleken met vele andere telefoons van dit formaat is dat erg licht
 • beeldscherm van 4.99 inch: een ruim beeldscherm dus waar je met comfort filmpjes op kan kijken
 • de resolutie van het beeldscherm is 1920 x 1080 pixels: ook erg handig voor het kijken van filmpjes en het bekijken van foto’s

Naast het slanke en heldere uiterlijk van de Samsung Galaxy S4 spraken mij de technische specificaties aan:

 • twee camera’s, de eerste camera is er een van 13 megapixels, 4128 x 3096 pixels. De tweede camera is van mindere kwaliteit, namelijk 2 megapixels, maar dat is alsnog een prima kwaliteit om mee te video chatten, een activiteit waar je die tweede camera het meest voor zal gebruiken. De videofunctie van de eerste camera kan 1920 x 1090 pixels filmpjes maken
 • een LED-flitser zodat je ook foto’s met goede belichting kan maken
 • de audio- en videospeler kan vele bestandsformaten aan: Mpee, WAV, eAac, ac3, flac, mp4, dIVx, Xvid, WMV, H.264 en H.263
 • de Samsung Galaxy S4 heeft een 1.9Ghz quad-core: een snelle processor dus, zodat de telefoon snel reageert en vele apps tegelijkertijd kunnen draaien
 • de interne opslag van de Samsung Galaxy S4 is 16 gigabyte, maar je kunt het geheugen gemakkelijk uitbreiden met een Micro SD-kaart
 • zoals bekend draait deze telefoon net als alle Samsung telefoons op een Android-besturingssysteem
 • uiteraard beschikt de telefoon over wifi, bluetooth, NFC en GPS
 • er zit een 2600 mAh Li-ion batterij in de Samsung Galaxy S4, en in de stand-by blijft je telefoon daar maar liefst 350 uur op draaien

Ook deze technische specificaties spraken mij erg aan en ik besloot om definitief voor de Samsung Galaxy S4 te gaan.

Prijzen van de Samsung Galaxy S4 vergelijken

Toen ik mijn keuze gemaakt had moest ik alleen nog besluiten waar ik de Samsung Galaxy S4 zou kopen. Het scala aan verkooppunten kan consumenten enigszins verwarren, ook omdat je niet simpelweg de prijzen van deze telefoon moet vergelijken voordat je besluit waar je hem aanschaft. Vele aanbieders van de Samsung Galaxy S4 bieden niet enkel een sim-lock vrije telefoon aan: zij bieden een abonnement aan waarbij je de telefoon ‘gratis’ krijgt of zelfs least. Die laatste optie vond ik zelf erg onaantrekkelijk: als je je abonnement van twee jaar hebt afgerond moet je je geliefde telefoon simpelweg weer teruggeven! Of natuurlijk nog een behoorlijk bedrag betalen voor de relatief oude telefoon. Providers hebben deze constructie vermoedelijk ontwikkeld zodat ze ervan verzekerd zijn dat je na twee jaar weer een ander relatief duur abonnement afsluit omdat je niet met je nog goede telefoon verder kan met een goedkoop sim-only abonnement. Deze providers willen je in de hele trend meeslepen dat een telefoon alweer verouderd is na die twee jaar. Dat kan natuurlijk best het geval zijn, maar als ik mijn Samsung Galaxy S4 dan nog steeds goed vind functioneren, nog lang niet zat ben, of gewoonweg geen zin heb om weer veel geld uit te geven aan een telefoon, dan moet dat makkelijk zijn. Wie weet ben ik over twee jaar zelfs anti-smartphone, ga ik terug naar de natuur en beperk ik mezelf tot het slechts eenmaal daags checken van mijn zakelijke email. Hoe dan ook, ik was er vrij snel van overtuigd dat een leaseconstructie niks voor mij was. Ik wou de Samsung Galaxy S4 ook daadwerkelijk bezitten. Op de vergelijkingssite www.foon4u.nl kreeg ik een duidelijk overzicht van de verkoopconstructies rondom deze telefoon en maakte ik mijn uiteindelijke keuze: een abonnement van twee jaar bij een gerenommeerde provider, zodat ik verzekerd was van een goede klantenservice bij eventuele problemen. Ik ben erg blij met de telefoon.

http://www.foon4u.nl/samsung/Galaxy-S4/