Mediahotspots
Image default
Woning en Tuin

Een boomstamtafel op maat: kiest je voor teak- of eikenhout voor jouw pand in regio Arnhem?

Eén van de vele beslissingen die je moet maken als je een boomstamtafel op maat gaat kopen voor jouw pand in bijvoorbeeld regio Arnhem, is de houtsoort. De meest gangbare opties die je dan hebt zijn eikenhout en teakhout. Beide hebben de bekende boomstamtafel-kenmerken, namelijk een natuurlijke en ‘onafgewerkte’ rand waar alleen de schors van verwijderd is en waar je de vorm van de boom in terugziet. Dit maakt teak- en eikenhout uitermate geschikt voor een boomstamtafel op maat voor je pand in Arnhem of elders in het land. Lees verder en ontdek meer over deze houtsoorten.

Een teakhouten tafelblad

Teak is een warme houtsoort met een heel belangrijk kenmerk: het werkt en het blijft ook in de toekomst nog werken. Dat betekent dat jouw boomstamtafel verandert en dat komt door de temperatuur of de luchtvochtigheid in huis. Je kunt bijvoorbeeld over een aantal jaren ineens barstjes aantreffen in het tafelblad van de tafel in je pand in bijvoorbeeld Arnhem, en dat maakt jouw boomstamtafel op maat nog unieker en nog karakteristieker. Als je voor teakhout kiest, dan heb je dus een tafel die leeft en die in de loop van de jaren nóg mooier wordt!

Een tafelblad van eikenhout

Kies je liever voor eikenhout wanneer je een boomstamtafel op maat laat maken voor je pand in bijvoorbeeld Arnhem? Ook dat is een uitstekende keuze. Je hebt dan vaak een wat strakkere en dus moderne tafel in je pand staan. Ook bij eikenhout zie je vanzelfsprekend het natuurlijke van een echte boomstam terug in het tafelblad.

Koop jouw droomtafel bij dé specialist

Of je nu een teak- of eikenhouten boomstamtafel op maat wilt laten maken, je gaat daarvoor het best naar Interieur Wood te Geldermalsen, niet ver van Arnhem. Bij deze zaak in Geldermalsen kies je volledig zelf hoe jouw tafel eruit komt te zien, van het tafelblad tot het onderstel en de afwerking: jij bepaalt het ontwerp!

https://interieurwood.nl/