Mediahotspots
Image default
Woning en Tuin

Een mooie ronde eettafel maakt je eetkamer gezelliger

Een eikenhouten eettafel maakt je eetkamer compleet. Eikenhout is al eeuwenlang het favoriete materiaal van meubelmakers. Ook bij Tafels99 zijn we dol op eikenhout. De houtsoort is tijdloos en geeft elk interieur een natuurlijke uitstraling. Het is ook nog eens bijzonder praktisch.

De eettafel wordt intensief gebruikt, bij veel families is de eettafel zelfs het sociale centrum van het huis. Er worden pannen op gezet, er wordt met bestek op geslagen (meestal door de kinderen) en er wordt aan geknutseld. Eikenhout is robuust, vertoont amper slijtage en kan een stootje hebben. Reden genoeg om te kiezen voor een eettaffel van eikenhout.

Wie een bezoekje brengt aan de webshop van tafels99.nl ontdekt al snel dat er veel te kiezen valt. Waar we vooral veel vragen over krijgen is ons assortiment ronde eettafels. Het blijkt dat veel mensen bij een eettafel in eerste instantie aan een rechthoekige eettafel denken. Waarom zou iemand een ronde eettafel willen, zou je je kunnen afvragen.

De voordelen van een ronde eettafel

Een ronde eettafel heeft een aantal voordelen ten opzichte van een rechthoekige tafel. Laten we beginnen met het voordeel dat het meest in het oog springt. Een ronde eettafel zet je midden in de eetkamer. Daarmee wordt je eettafel automatisch de eyecatcher van de ruimte. Bovendien kun je er makkelijk omheen lopen. Een rechthoekige tafel staat vaak tegen een wand, waardoor de bewegingsvrijheid in de eetkamer beperkt wordt.

Hoe groot deze voordelen ook zijn, het grootste voordeel van een ronde eettafel is dat deze een stuk gezelliger is. Bij een rechthoekige eettafel ontstaan vaak gesprekken met de directe buren of de persoon tegenover je. Hierdoor valt het gezelschap uiteen in kleinere groepjes. Met een ronde tafel kan iedereen contact maken met alle disgenoten. Daardoor voer je aan een ronde eettafel heel andere gesprekken en is iedereen meer bij het gesprek betrokken.

Een unieke eettafel voor jou alleen

Bij tafels99.nl werken we alleen met tafelbladen van natuurlijk eikenhout. Dat garandeert dat elke tafel uniek is. Wil jij een ronde eettafel die helemaal uniek is en perfect op maat gemaakt is voor jouw eettafel? Laat ons dan een eettafel op maat maken.

Kies het tafelblad van de gewenste doorsnede (van 90 tot 160 cm), combineer dit met je favoriete onderstel en selecteer de afwerking die het best past bij je smaak. Alle keuzes gemaakt? Dan gaan onze vakkundige meubelmakers voor je aan het werk. Vanuit onze eigen werkplaats leveren we je binnen 15 werkdagen jouw ambachtelijk handgemaakte ronde eettafel thuis.

Kies voor jezelf en ga voor kwaliteit. Kies voor www.tafels99.nl.