Mediahotspots
Image default
Woning en Tuin

Een uitvalscherm kopen: wat moet je weten?

Uitvalschermen worden gemaakt in allerlei soorten en maten. Als jij een uitvalscherm wilt kopen, dan moet je dus een aantal beslissingen maken met betrekking tot het uiterlijk en de bediening. Een kwalitatieve specialist zoals Sunmaster staat graag voor je klaar met advies en raad, maar je kunt van tevoren ook al zelf een aantal opties overwegen. Uitvalschermen herken je doordat je ze uitklapt met een arm en ze dan dus uitsteken van je woning. Dat maakt ze anders dan buitenzonwering screens, die gelijk aan je kozijnen en je gevel blijven.

De bediening en de kleur

Allereerst moet je nadenken over de kleur en de stof. Voor de ramen van je woonkamer wil je waarschijnlijk een dunnere stof dan bij je slaapkamer. Wat betreft kleur is er van alles mogelijk, zoals egaal, met strepen of met een motief. Een ander punt om over na te denken als je een uitvalscherm gaat kopen is de bediening. Wil je dat dat handmatig gebeurt of elektrisch? En als je kiest voor elektrisch, wil je je uitvalscherm dan openen met een knopje aan de muur, met een afstandsbediening of met een app op je telefoon? Er is zelfs de optie om een uitvalscherm te kopen met klimaatsensoren en die dus open of dicht gaat als het weer verandert.

 

Ontdek een modernere optie

Uitvalschermen worden vaak gekozen om hun traditionele en gezellige uiterlijk. Wil je juist een zo strak mogelijk uiterlijk voor je woning, dan is buitenzonwering screens een goed idee. Screens zijn wat betreft alle opties die je hebt vergelijkbaar met uitvalschermen. Het verschil is dat ze verticaal en recht naar beneden dicht gaan en dus gelijk lopen met je kozijnen en gevel. Dat geeft buitenzonwering screens een modern uiterlijk en het gevoel dat ze één zijn met de rest van het gebouw. Beide opties geven je een uitstekende vorm van zonwering. Het is maar net de vraag welke jij het mooiste vindt.

Gerelateerde artikelen

Hoe onderhoud je het beste je sloten

Houten vloeren outlet

4 Redenen om een professioneel schildersbedrijf in te huren