Mediahotspots
Image default
Vakantie

El Classico

De grootste voetbalwedstrijd ter wereld is zonder meer de Spaanse wedstrijd tussen FC Barcelona en Real Madrid. Los van het feit dat het een wedstrijd is tussen de grootste clubs ter wereld met de beste spelers ter wereld heeft de wedstrijd ook nog een ander speciaal tintje. Er speelt namelijk bij deze wedstrijd ook een politiek verhaal. FC Barcelona ligt namelijk in de Spaanse provincie Catalonië en de inwoners van deze provincie strijden al jaren voor onafhankelijkheid. Real Madrid is echter de club van het koninklijke huis van Spanje en staat hierdoor symbool voor de centrale Spaanse overheid. Dit alles te samen maakt de spanning en de rivaliteit met betrekking tot deze wedstrijd groter dan waar dan ook ter wereld.

Als grote voetballiefhebbers zijn Jan en Viktor al naar veel voetbalwedstrijden gegaan. Zo zijn ze onder meer naar de Italiaanse kraker AC Milan-Inter Milan gegaan en ook de Engelse burenruzie Arsenal-Chelsea hebben de twee vrienden bezocht. Hoog op het verlanglijstje staat echter toch wel al jaren de kraker tussen FC Barcelona en Real Madrid, ook wel El Classico genoemd. De prijzen van de kaartjes zijn echter altijd dermate hoog dat dit voor de vrienden nooit echt haalbaar is geweest. Nu doet zich echter een unieke kans voor want via een kennis van Jan kunnen ze voor een goedkope prijs komen aan twee kaarten voor de kraker in Madrid. Voor ‘slechts’ 150 euro kunnen ze twee kaarten bemachtigen.

Het tweetal besluit deze kans niet te laten liggen en ze gaan beiden direct vrij vragen bij hun werk. Nu dit geregeld is moeten ze eigenlijk alleen nog op zoek naar een lastminute spanje. Voor een goedkoop bedrag kunnen ze uiteindelijk een lastminute naar Spanje boeken. De droom van het tweetal gaat uitkomen: een wedstrijd tussen de beste voetballers van de wereld aanschouwen in het mooiste stadion van Europa!

http://lastminutespanje.nl/