Mediahotspots
Image default
Huishoudelijk

Hippe tafels koop je bij Deens

We laten ons licht schijnen op de deens.nl tafelcollectie. Die bestaat onder meer uit eet-, bijzet- en salontafels van merken als Madam Stolz, HKliving en Bloomingville. Wij concentreren ons nu op de sidetables. Ten onrechte worden de bijzetter en de sidetable nogal eens als hetzelfde beschouwd. We leggen je uit wat het verschil is.

Een bijzetter – het woord zegt het al – zet je bij een bureau of een eethoek, naast een bank of een loungestoel. Je kunt er kleine spullen op kwijt die je graag bij de hand houdt. We noemen de tablet en /of telefoon, de laatste editie van je favoriete blad en de autosleutels.

Sidetables kenmerken zich door hun hoge en smalle vormgeving. Ze zijn bedoeld om achter een bank of tegen een muur te plaatsen. Wandtafel is dan ook een goede Nederlandse benaming van sidetable. Sidetables zijn praktisch; ze nemen weinig ruimte in en je kunt er van alles op / in kwijt. Veel mensen kopen een wandtafel voor in de hal, de gang of de (inloop)kast. In woonkamers zie je ze ook steeds meer en dan met name als speciale plek voor een aantal mooie voorwerpen. Een unieke vaas die al generaties lang in de familie gebruikt wordt. Een urn met as van een overleden dierbare. Kunstwerkjes van de (klein)kinderen. Dit soort bezittingen komen helemaal tot hun recht op een sidetable. Laten we de keuken trouwens niet vergeten. Potten en pannen, schalen en kommen passen prima op een wandtafel.

Een hip vormgegeven sidetable is de House Doctor Fari: een chique, zwarte tafel. Hij is 1,20 meter lang, 24 cm breed en 85 cm hoog. De stijl kunnen we omschrijven als bescheiden industrieel. Het is een ranke en toch stoere tafel met twee planken. De sidetable is gemaakt van staal dat keurig glad is afgewerkt. Het deens.nl team adviseert om er bijvoorbeeld een set planten of favoriete lamp op te plaatsen. Wij doen een aanvulling: de leuke vakantiefoto’s in die vrolijke lijstjes, de beeldjes die je al zo lang in je bezit hebt en dat prachtige sieradendoosje dat destijds zo’n dierbaar cadeautje was.

Afsluitend melden we dat Deens meer verkoopt dan tafels. Denk aan een vloerkleed, wandkleed, douchegordijn, tafellamp, zitzak, kledingrek et cetera.

https://www.deens.nl/nl/