Mediahotspots
Image default
Aanbiedingen

Hoe wordt de accu van je fiets gereviseerd?

Een gereviseerde accu is een goedkope en duurzame oplossing. Omdat een gereviseerde accu al gebruikt is, kun je deze aanzienlijk goedkoper aanschaffen. Echter, een gereviseerde accu functioneert wel als een nieuwe accu. Door een gereviseerde accu te kiezen maak je ook een duurzame keuze omdat er minder onderdelen worden weggegooid en minder nieuwe delen gemaakt en gebruikt. Maar wat houdt het eigenlijk in, een gereviseerde accu?

Capaciteit gaat achteruit

Door een batterij veelvoudig te gebruiken, gaat de kwaliteit langzaam achteruit. Dit komt door het herhaaldelijk opladen en ontladen van de batterij. Invloeden zoals temperatuur en het weer versnellen dit proces. Hierdoor is het meestal nodig om je accu te vervangen terwijl je fiets nog in prima staat is.

Revisie

Bij het reviseren van een batterij worden de cellen vervangen die samen de accu vormen. Soms worden alleen de cellen vervangen, maar soms wordt de hele inhoud vervangen en alleen de behuizing herbruikt. Het belangrijkste is dat na de revisie de accu weer als nieuw functioneert. De kwaliteit wordt door specialisten uiteraard getest voordat de batterij wordt verkocht.

Geen nieuwe accu beschikbaar

Voor sommige fietsen zijn geen nieuwe accu’s beschikbaar. Je hebt dan twee opties: Je kunt een hele nieuwe fiets kopen of je kunt je batterij laten reviseren. Het laten reviseren zul je aanzienlijk minder geld kosten! Kies je voor een gereviseerde batterij? Laat dit dan door specialisten doen die alle batterijcellen vervangen. Kies ook voor goede kwaliteit batterijcellen, deze zullen beduidend langer mee gaan dan goedkopere batterijcellen.

Jouw accu laten reviseren?

Op www.rebatt.nl kun je zowel nieuwe als gereviseerde accu’s kopen. Bij de meeste accu’s kun je zelf kiezen wat de nieuwe capaciteit van je accu wordt. Met een hogere capaciteit kun je verder fietsen. Houd hierbij in je achterhoofd dat de batterij op den duur weer minder wordt. Neem dus ongeveer 30% meer capaciteit dan je nodig hebt.

https://www.rebatt.nl/