Nexus 5

Kijken naar de nexus 5

Het is moeilijk om te kiezen welke telefoon jij de komende jaren gaat gebruiken: waar jij je lief en leed mee deelt, waarschijnlijke verschillende uren per dag mee bezig bent, waar je mee communiceert, wat heel dramatisch gezegd een soort verlengstuk van jezelf gaat zijn. Een smartphone moet goed gekozen worden, dat is wel duidelijk. Natuurlijk kijk je naar de kwaliteit van een toestel, maar ook of het ding bij jou past, of het jou belichaamt. Verder vinden veel mensen het belangrijk dat niet iedereen dezelfde telefoon heeft: je wilt toch enigszins origineel zijn. Een goede optie qua top notch smartphones van dit moment, is de LG nexus 5 van foon4u.nl. Het is de nieuwste smartphone die voortgekomen is uit een samenwerking tussen LG en Google. Dit toestel ligt opvallend goed in de hand, kan zich meten met telefoonmodellen zoals de nieuwe iPhone en Samsung Galaxy, en is zoals gezegd een nieuw toestel van Google, wat betekent dat het ook een nieuwe versie van het Android-besturingssysteem huisvest: Android 4.4 KitKat. Allemaal voordelen die verbonden zijn aan dit state of the art toestel. Wanneer je geïnteresseerd bent in een telefoon waarbij gebruikersgemak en stijl voorop staan, dan is de LG nexus 5 wellicht iets voor jou. De nexus 5 is nog niet eens een centimeter dik, 8.8 millimeter, een heeft een beeldscherm van bij 5 inch doorsnee. Wat ook een voordeel is aan het bestellen van zo een nieuwe telefoon, is dat het toestel compatible is met het datanetwerk 4G: dat betekent dat je gebruik kunt maken van supersnel internet! Hou er wel rekening mee dat je alleen op het 4G-netwerk komt als je het juiste internetabonnement hebt afgesloten, en als er bij jou in de regio ook 3G-bereik is: nuttig om dat soort informatie dus even van tevoren op te zoeken.

De specificaties van de nexus 5

De nexus 5 is dus een mooi origineel toestel dat voorzien is van de laatste technische snufjes. Maar wat houden die snufjes eigenlijk in? Je wilt natuurlijk een goed overzicht hebben van wat je nieuwe telefoontje wel en niet kan: wat je ervan moet verwachten. We zetten hier de belangrijkste punten even op een rijtje.

  • Voorzien van een Snapdragon 800 processor met een 2.3 GHz quadcore. De naam zegt het eigenlijk al: met zulke hardware heb je een razendsnelle telefoon in handen. Je kunt dus vele programma’s tegelijkertijd openen en gebruiken zonder dat het toestel daardoor langzamer gaat werken. Verder werk je met een opslagruimte van 16 of 32 gigabyte: vooral als je voor de laatste optie gaat kun je heel wat films en muziek opslaan.
  • Het besturingssysteem, de software op deze telefoon, is het Android 4.4 KitKat systeem. Dit is aanzienlijk sneller dan voorgaande versies van Android, en aangezien Google hun geüpdatete besturingssystemen altijd als eerste naar de nexus -modellen en dus ook de nexus 5 stuurt, blijf je ook altijd de nieuwste software gebruiken. Wat er anders is in dat systeem? De stembesturing ervan is ontzettend verbeterd en standaard apps werken nog veel sneller, denk bijvoorbeeld aan YouTube.
  • De manieren waarop je in contact kan komen met de buitenwereld zijn gigantisch uitgebreid op dit toestel. De nexus 5 is voorzien van erg veel datanetwerken: GSM, HSDPA, WCDMA en LTE. Verder zijn er verscheidene ‘frequenties’ waarop Wi-Fi ontvangen kan worden, zit er bluetooth 4.0 LE op en beschikt het ding uiteraard ook over NFC, GPSS en een handige USB-poort.
  • De afmetingen van de nexus 5 zijn als volgt: 137.9 x 69.2 x 8.6 millimeter. Het beeldscherm is 4.95 inch groot, met een resolutie van 1920 x 1080 pixels en deze nexus weegt slechts 130 gram.
  • De nexus 5 is voorzien van twee camera’s. De camera achterop het telefoontje is er een van 8 megapixels en deze maakt foto’s van 3264 x 2448 pixels en video’s van 1920 x 1080 pixels. Hij is voorzien van een LED-flitser. De camera aan de voorkant kan gebruikt worden om selfies mee te maken en te videochatten en dat is er een van 1.3 megapixels.
  • Qua audio en video is de LG nexus 5 ook goed voorzien. Je kunt een scala aan audioformaten afspelen in de audiospeler van het toestel (AAC, AAC+, eAAC+, MP3, WAV en WMA) en hetzelfde geldt voor videobestanden (DIVX, H.263, H.264, MPEG, WMV en XVID).
  • Er zit een goede batterij in de nexus 5: een 2300 mAh batterij.

Overgaan tot het kopen van een nexus 5

Als je geïnteresseerd bent in de nexus 5 smartphone dan is het absoluut een aanrader om te kijken op onze website. Hier kun je onderzoek doen naar de abonnementen die je kunt afsluiten rondom dit toestel. Natuurlijk moet je afwegen wat je wilt: wil je niet al te lang aan een contract vast zitten of vind je het niet erg om twee jaar met deze telefoon te doen? Kies je voor een gerenommeerde provider waar je vertrouwen in hebt, of sluit je iets af bij een aanbieder die wat minder bekend is maar wel veel diensten levert voor een lagere prijs? Het blijft afwegen: je moet doen wat goed voor jou voelt. Natuurlijk wil je niet erg veel geld kwijt zijn aan je telefoonabonnement en wij bij Fooon4U helpen je bij het maken van een keuze. We informeren je zo breed mogelijk zodat je een weloverwogen keus maakt. Ook als je twijfelt tussen de nexus 5 en een andere telefoon kunnen we je helpen: je kunt ze gemakkelijk vergelijken op de site.

http://www.foon4u.nl/lg/Nexus-5/