Mediahotspots
Image default
Hobby en vrije tijd

Radio 3FM

Radio 3FM is een erg populaire radiozender in Nederland wat zich eigenlijk sinds 2003 voornamelijk richt op de wat jongere doelgroep. In het jaar 2003 kwam er namelijk een koersomslag bij het radiostation dat werd ingezet door de nieuwe zendercoördinator Florent Luyckx. Zo kreeg 3FM onder meer een nieuw logo en werd er afscheid genomen van enkele radio dj’s zoals Henk Westbroek en Isabelle Brinkman. Hoewel de start stroef was wist 3FM er uiteindelijk weer bovenop te komen en behoort het nu al weer enige jaren tot de top van de best beluisterde radiostations.

Toch lijkt het erop dat 3FM nu wederom veerkracht zal moeten tonen want recentelijk hebben enkele belangrijke radio dj’s van het station bekend gemaakt afscheid te gaan nemen bij 3FM. Zo maakte Claudia de Breij al eind 2014 bekend te stoppen met haar radioprogramma op de vrijdagmiddag. Naast het vertrek van Bart Arens naar NPO Radio 2 kwam voor 3FM toch wel de grootste klap in het vertrek van het meest succesvolle radio duo van Nederland. Coen Swijnenberg en Sander Lantinga die op 3FM jarenlang het zeer populaire radioprogramma de Coen en Sander Show presenteerden maakte namelijk bekend de overstap te maken naar de concurrent van 3FM: Radio 538. Tot slot maakte Gerard Edkom in maart van 2015 ook nog is bekend het radiostation te verlaten. Hij was ook jarenlang een vast gezicht bij radio 3FM en daarnaast ook bijna jaarlijks een bewoner van het glazen huis.

Het wordt de komende tijd voor radio 3 FM dus een enorme uitdaging om radio luisteren 3fmnog net zo populair te houden als de afgelopen jaren. Ze willen het vertrek van de bekende gezichten opvangen met jong talent. Talent dat vaak al ervaring heeft opgedaan met internet radio. De tijd zal moeten leren of dit 3FM daadwerkelijk ook gaat lukken, het vertrouwen binnen de organisatie is er!

http://www.radioguide.fm