Mediahotspots
Image default
Hobby en vrije tijd

Roofvissen met jerkbait: voor de echte durfals

Roofvissen wordt de laatste jaren steeds populairder onder de vissers. Dit komt onder andere doordat het de interesse wekt van steeds meer vissers. Daarnaast beschikken wij in de wateren van Nederland over een flink bestand aan roofvissen. Bekende roofvissen die we in Nederland kennen zijn bijvoorbeeld de snoek, de snoekbaars, de baars en de roofblei. Wanneer je gaat roofvissen, heb je hier speciale gear voor nodig. Zo is jerkbait onmisbaar voor elke roofvisser.

 

De benodigdheden van roofvissers

Bovengenoemd product is een vorm van kunstaas dat wordt gebruikt tijdens het roofvissen. In tegenstelling tot pluggen, heeft dit kunstaas geen schoep aan de voorzijde. Tijdens het gebruik van pluggen zorgt de schoep ervoor dat de plug onder water wordt getrokken en vervolgens in de bekende zigzagvorm onder water beweegt. Bij jerkbait wordt deze beweging niet voor je gedaan, maar moet je dit zelf doen. Dit is ideaal voor wanneer je gaat vissen op grotere roofvissen, want het zijn erg sterke kunstazen.

 

Wat niet kan ontbreken in jouw stash

Wanneer je gaat roofvissen met kunstaas, heb je hiernaast nog een aantal andere dingen nodig. De eerste stap is logischerwijs natuurlijk een visvergunning. Qua materialen is het handig om stalen onderlijntjes, een onthaaktang, een kniptang en een landingsnet bij je te hebben. Het wordt aangeraden om meerdere soorten kunstaas mee te nemen. Zo kun je verschillende soorten testen en kijken hoe jij uiteindelijk de mooiste roofvissen kunt bewonderen.