Mediahotspots
Image default
Wijn

Tips voor het onderhoud van rode wijnglazen

Rode wijnglazen zijn natuurlijk heerlijk om lekker uit te drinken. Maar je wil er natuurlijk ook nog lang van kunnen genieten. Als je kristallen wijnglazen weet aan te schaffen dan weet je direct al dat je hier nog lang plezier van gaat hebben. Maar het juist onderhouden van de glazen is wel belangrijk. In een goede rode wijnglazen shop kan je wel terecht voor wijnglazen die bestemd zijn tegen de vaatwasser. Dit is prettig als je geen zin hebt om die krengen steeds met de hand af te wassen. Ondanks dat je de glazen misschien wel in de vaatwasser kan doen hebben we een paar tips om toch te overwegen om de glazen op een andere manier te verzorgen.

Het schoonmaken van rode wijnglazen.

We horen heel vaak de vraag kunnen deze glazen in de vaatwasser. Doordat het kristalglas is zijn de glazen absoluut sterk genoeg om een wasbeurt in de vaatwasser te overleven. Maar er zit natuurlijk wel een aanmerking aan. Er kunnen bijvoorbeeld krassen op het glas ontstaan door de wrijving met andere glazen. Daarnaast is het voor de smaak veel beter om geen zeepsop te gebruiken wat natuurlijk lastig is met een vaatwasser. Wij adviseren gewoon een beetje warm water en met de hand de glazen wassen en omspoelen. Je zal merken dat de glazen nu nog jaren blinken tijdens het drinken van rode wijn.

Het wegzetten van de rode wijnglazen.

Je hoeft rode wijnglazen absoluut niet ergens in een kast te verstoppen. Vooral niet als je kristallen wijnglazen hebt van een hoge kwaliteit. Schaf gerust een vitrinekast aan om andere te laten zien wat voor prachtige wijnglazen je in huis hebt. Maak daarnaast absoluut niet de fout om de wijnglazen op zijn kop te zetten. Helaas gebeurd het nog in veel restaurants, maar het glas wordt zo al snel niet meer fris. Zorg ervoor dat de kelk lucht blijft krijgen en zet de rode wijnglazen gewoon neer op zijn steel.

http://www.rode-wijnglazenshop.nl

Gerelateerde artikelen

Waarom heb je als webshop eigenaar een boekhouder Utrecht nodig?

Gewoon thuis genieten van de beste wijnen van over de hele wereld

Whiskey glazen met een uniek design.