Mediahotspots
Image default
Vakantie

Visum Turkije aanvragen

Het visum Turkije
Wanneer u een ander land bezoekt, kan het soms zo zijn dat u een visum nodig heeft. Een visum is dan ook een soort toestemming om het land binnen te mogen. Voor Turkije geldt een visumplicht voor onder andere Nederlanders en Belgen.

Op reis naar Turkije
U gaat op reis naar Turkije, wees goed voorbereid! Als eerst is het belangrijk dat u een geldig paspoort of ID-kaart heeft die nog minimaal 6 maanden geldig is bij aankomst in Turkije. Indien u met het vliegtuig reist, let dan ook op het gewicht van uw koffer! U mag meestal niet meer dan 20kg meenemen, tenzij u met Turkish Airlines vliegt, daar is 30kg zelfs toegestaan.

Eenmaal aangekomen in Turkije is het, zoals gezegd, belangrijk dat u een visum heeft. Zonder visum is het namelijk niet mogelijk om het land binnen te komen. Het visum Turkije is op het vliegveld te koop voor € 25. Houdt u wel rekening met een lange wachtrij. Na dat u het visum heeft bemachtigd, kunt u doorlopen naar de paspoortcontrole waar het visum in de meeste gevallen nogmaals wordt gecontroleerd.

E-visum voor Turkije
Sinds april 2014 is het voor reizigers naar Turkije ook mogelijk om het visum online aan te kunnen vragen! U kunt simpel en gemakkelijk online het visum Turkije aanvragen. Binnen 5 minuten heeft u al het visum aangevraagd en u ontvangt het binnen 24 uur. Het voordeel van het evisum is dat u niet langer hoeft te wachten op het visum. Het e-visum aanvragen bij een bemiddelaar kost € 24,95. U heeft de keuze om te betalen via iDeal of Mister Cash. Het e-visum is ook direct via de Turkse overheid aan te vragen voor $ 20, maar u kunt alleen via CreditCard betalen en zij beschikken helaas niet over een Nederlandstalig support team.

https://www.visumvoorturkije.nl/aanvragen