Waarom u kiest voor een mediator bij uw echtscheiding

Heeft u besloten om te gaan scheiden van uw partner? Dan begeeft u zich in een emotionele periode. Er moeten allerlei zaken goed geregeld worden. Daarom is het belangrijk om de communicatie tussen u en uw toekomstige ex-partner goed te houden, zeker als er kinderen in het spel zijn. Kies voor een mediator van Scheiden doe je samen om tot de juiste afspraken te komen en uw echtscheiding goed af te wikkelen. Bovendien bespaart u flink op de kosten als u een mediator bij uw echtscheiding inschakelt. Dit beperkt de kosten voor het proces van scheiding en vermindert mogelijk de termijn en doorlooptijd. U maakt samen afspraken met behulp van een mediator, waar zowel u als uw toekomstige ex-partner mee akkoord gaat.

Kies voor een MfN geregistreerde mediator bij uw echtscheiding

Wilt u een mediator inschakelen om uw echtscheiding goed af te wikkelen? Dan is het verstandig om te kiezen voor een MfN geregistreerde mediator. U vraagt zich vast af waarom, nietwaar? Mediator is een vrij beroep, waardoor iedereen met deze titel mag pronken. De titel MfN Mediator is wel beschermd door middel van het register voor MfN Mediators. Als u kiest voor een vakbekwame mediator van Scheiden doe je samen tijdens uw echtscheiding, weet u zeker dat u goed wordt ondersteund. De mediator van Scheiden doe je samen doet verplichte bijscholingen per jaar, waardoor hij of zij altijd vakbekwaam en deskundig blijft in het vakgebied.

Sluit met behulp van een mediator een overeenkomst voor uw echtscheiding af

Om duidelijke afspraken te maken met uw toekomstige ex-partner, wordt er een overeenkomst opgesteld. In deze mediaton overeenkomst staan verschillende zaken, waaronder: vertrouwelijkheid, geheimhouding, tarief en onderwerp van het geschil. Daarnaast geeft u beiden aan dat u wilt meewerken aan het oplossen van alle zaken die geregeld moeten worden. De mediator verklaart in dit geval dat hij of zij onpartijdig is en geen belang heeft bij de oplossingen die tot stand komen. Start u binnenkort met een mediator voor uw echtscheiding? Dan tekent u deze overeenkomst vooraf. Wanneer u meer informatie wilt ontvangen, vraagt u gratis een informatiegesprek met de mediator aan.