Mediahotspots
Image default
Woning en Tuin

Warmfire® rookkanalen

 ,onder de naam Warmfire® worden verschillen de soorten rookkanalen op de markt gebracht, elke specifieke situatie vraag om zijn eigen rookkanaal. Een rookkanaal heeft meerdere functies ten eerste dient het  rookkanaal om de rook op een veilige manier naar buiten af te voeren, ten tweede en dat is net zo belangrijk zorgt een goed functionerend rookkanaal voor de thermische trek. De thermische trek ontstaat wanneer het rookkanaal goed op temperatuur komt, daarom is de juiste productkeus voor de te gebruiken isolatie in een rookkanaal zo belangrijk.

 

Warmfire® rookkanalen bestaan uit een verschillende product reeks, te weten;

  • Warmfire® dikwandig staal 2 mm
  • Warmfire® enkelwandig Rvs
  • Warmfire® dubbelwandig  Rvs
  • Warmfire® flexibel Rvs

Welk rookkanaal waar?

Warmfire® enkelwandig Rvs en dikwandig staal 2 mm mogen gebruikt worden totdat het rookkanaal uit het zicht verdwijnt. In de praktijk houd dat in dat u dit materiaal mag gebruiken totdat u door het plafond of het dak naar buiten gaat. Wanneer u door de muur naar buiten gaat is  het ook mogelijk dit materiaal te gebruiken totdat het uit het zicht verdwijnt.

Warmfire® dubbelwandig  Rvs rookkanaal wordt toegepast op de plaats waar het rookkkanaal gezien van af de stookruimte uit het zicht is verdwenen. Het is toegestaan en mogelijk om direct vanaf het stooktoestel met Warmfire® dubbelwandig  Rvs rookkanaal te werken indien dat de wens van de klant is.

Warmfire® flexibel Rvs rookkanaal is een rookkanaal dat veelal als renovatie rookkanaal gebruikt wordt in bestaande lekkende schoorstenen. Dit type rookkanaal is een relatief goedkope oplosing bij gemetselde schoortenen die slecht trekken of lek zijn dan wel vochtplekken doorlaten.

Zoals u ziet heeft Warmfire® een rookkanaal voor elke gewenste situatie. 

http://www.hgb-trading.nl/rookkanaal-kachelpijp