Wat leer je van een MCSA training

MCSA training

Ik heb er lang over moeten nadenken, een MCSA training doen leek me nou niet per definitie de leukste cursus die men kan volgen. Maar al gauw kwam ik erachter dat ik er weer eens faliekant naast zat. Een MCSA training van Decisco was niets anders dan een schot in de roos. Wat heb ik daar veel van geleerd. Ik ben zelf student bedrijfskunde en werk zodoende vrij veel met besturingssystemen op een wat dieper niveau dan de gemiddelde particuliere gebruiker. We maken vooral veel gebruik van Microsoft en dan heb ik het natuurlijk over Windows. Een MCSA training houdt ook in dat je veel meer leert over dit besturingssysteem en alle programma’s die daaraan gekoppeld zijn zoals het Office pakket. Zeker voor statistische vakken kan ik wat extra kennis wel gebruiken. Daarom tipte een vriend mij op Decisco en ik heb me diezelfde week nog bij hen aangemeld voor de MCSA training. De MCSA training is de eerste stap in computerland. Nadat ik deze MCSA training had gevolgd kon ik nog verder bijstuderen en dat heb ik dan ook gedaan en daarom ben ik nu in het bezit van meerdere certificaten. Dat staat niet alleen mooi op mijn CV, ook zal het daadwerkelijk zeer van pas komen als ik na het halen van mijn master moet gaan solliciteren. Computerervaring is vaak een groot pluspunt dus dankzij onder andere de MCSA training vergroot ik alleen maar mijn kansen op een baan. Gelukkig is het nog niet zo ver. Ik doe nu een tweejarige research master dus ik heb nog anderhalf jaar te gaan. Ik hoop uiteindelijk op de universiteit te kunnen blijven werken. Het bevalt me erg goed hier in Utrecht. Het mooie van Decisco is trouwens dat ze gevestigd zijn in Maarssen, dus dat is een halfuurtje met de bus. En met mijn ov-jaarkaart is het dus geheel gratis. Ik kan me zo voorstellen dat het sowieso voor iedereen in Nederland erg handig is dat hun trainingscentrum voor het halen van een MCSA training zich in Maarssen bevindt. Dat is wel zo centraal gelegen.

Wat leer je van een MCSA training

Misschien is het wel zo verstandig om eens wat dieper op de inhoud van de MCSA training in te gaan. Ik probeer jullie lezers natuurlijk ook te overtuigen om een MCSA training te overwegen. Je zult in elk geval met het officiële trainingsmateriaal van Microsoft aan de slag gaan. Daarmee zal je in ieder geval alle kneepjes van het vak kunnen leren. Je leert met behulp van deze stof en aan de hand van vele experts hoe alles precies in zijn werk gaat. Afsluitend zal er een examen zijn en als je die behaald hebt, dan heb je de MCSA training voltooid. Het is ook helemaal niet duur om een dergelijke cursus te volgen. Zo heb ik mijn Windows 7 certificaat al voor 999 euro kunnen behalen. Terwijl dat bij andere aanbieders maar liefst 1690 euro kost. Je bent toch zeker geen dief van je eigen portemonnee? Dat zijn echt absurde prijzen. En dat terwijl je meestal niet eens een klassikale MCSA training kan verwachten, maar een thuisstudie. En we weten allemaal hoe thuisstudies aflopen: niet te best. Het trainingspakket van Decisco bestaat uit de volgende punten:

  • je krijgt natuurlijk het lesmateriaal van Microsoft, het zogenaamde MOLP waarmee je de MCSA training in principe zonder grote problemen mee kunt doorlopen
  • lunch en gratis thee of koffie, dat is altijd mooi meegenomen
  • uiteindelijk krijg je een officieel aanwezigheidscertificaat van Microsoft als je de hele cursus hebt doorlopen
  • je kunt de kennis die je hebt opgedaan tijdens de colleges gratis testen door middel van het maken van proefexamens die je bij Decisco kan opvragen.

Je leest het, dit is echt een geweldige MCSA training en ik heb erg veel geleerd. Dat niet alleen, je komt een enorme verscheidenheid aan mensen tegen die elk om hun eigen redenen de MCSA training aangegaan zijn. Of dit nu is voor hun carrière, verplicht bijvak of puur uit interesse, je ziet daar iedereen, jong en oud. En dat maakt dat het volgen van de MCSA training ook op die manier een stuk leuker is dan alleen thuis studeren.

Ik zeg: probeer het eens uit

Hopelijk heb ik je weten te overtuigen van de vele voordelen die een MCSA training ook jou kan bieden. Het is zelfs mogelijk om eerst nog een proefles te volgen. Dan kan je nog even de kat uit de boom kiezen en daarna alsnog besluiten om je in te schrijven. Ik ga in ieder geval nog meer vervolgcursussen volgen want ik ben echt verslaafd geraakt aan alles dat met Decisco en Microsoft te maken heeft. Het is niet alleen enorm interessant, het is tevens erg nuttig. Veel masterstudenten komen nu ook vaak naar mij toe met vragen over hun laptop. Ik ben nu meer dan eens in staat om ze daarmee te helpen en dat geeft zeker een goed gevoel. Je kunt alles nog eens rustig nalezen op hun website: decisco.nl. Je vindt daar ook de manieren waarmee je in contact kunt komen met hun medewerkers. Bellen, mailen en het contactformulier invullen behoren tot de mogelijkheden en ook kan je ze gaan volgen via sociale media. Als je nu in januari inschrijft, loop je ook nog eens de kans op megakortingen, vandaar dat ik me onlangs heb opgegeven voor de Citrix certificering cursus. Tot snel in de klas!

http://www.decisco.nl/