Zeilkamp

Kampen worden steeds vaker georganiseerd in groepsverband. Scholen, verenigingen, jeugdclubs, sportteams, zakelijke uitjes vinden het gezellig om samen op pad te gaan. Niets is mooier om zo de samenwerking te versterken onderling en bezig te gaan met teambuilding. Er zijn fietskampen, voetbalkampen, jeugdkampen en zeilkampen met allerlei een andere insteek.

Voetbalkampen worden meestal georganiseerd door een voetbalvereniging die beschikking heeft over een aantal velden en een oppervlakte waar tenten neergezet kunnen worden. Een weekend van vrijdag tot en met maandag waarin een toernooi vorm plaatsvindt. Varieërend van 8 tot soms wel 16 clubs. Met aansluitend na alle wedstrijden een gezellige avond in de feesttent voor leiders, coachen en spelers. 

Een zeilkamp biedt een goede overbrugging van het met de ouders mee gaan op vakantie tot het zelfstandig vakantie vieren. Daarom doen er vooral jongeren van 14 tot en met 17 jaar mee. Veel ouders vinden het moeilijk om hun kind los te laten en in één keer alles zelf te laten regelen. Daarom zijn de zeilkampen onder anderen het leven in geroepen. De begeleiders zijn altijd professioneel getraind binnen hun vakgebied en weten de kinderen daarom ook goed onder controle te houden en het nodige bij te leren. Desondanks hoeft het kind het niet als een opvoedingskamp te zien. Het zeilkamp is niet alleen leerzaam maar focust zich vooral op het maken van plezier met iedereen. Niemand moet buiten de groep vallen en daar zorgen de gekwalificeerde begeleiders dan ook voor.

Zeilkampen vinden overal plaats ter wereld. In Nederland is Groningen en Friesland vooral favoriet om op zeilkamp te gaan. Veel wateren met een mooie natuur. Uiteraard speelt de wind altijd een factor of er goed gezeild kan worden. In Nederland is het vaak op binnenwateren als meren en vaarten. 

Zoals gezegd variëren zeilkampen behoorlijk in hun aanbod. Over het algemeen worden zeilkampen op 3 niveaus ingedeeld. Beginners, amateurs en professionals. Per categorie verschillen de wateren natuurlijk nogal. Op de ene plek is het natuurlijk ruiger dan op de andere. Daarom blijven de beginners vaak rondom de Noordzee en de Waddenzee. De amateurs kunnen vaak al iets verder. Zij Gaan boven de Schiereilanden varen en kunnen kiezen tussen routes naar Scandinavië.

Professionals kunnen er voor kiezen om de ruige zeeën op te zoeken denk hier bij aan de Atlantische Oceaan richting de Noordpool of achter Engeland.

Denk jij dat dit iets voor jou is? Je kunt vrijblijvend contact opnemen met vele aanbieders!

http://www.zeilschoolzuidlaardermeer.nl/watersportvakanties/zeilkamp-meivakantie/cursussen/