Mediahotspots
Image default
Bedrijven

4 Tips voor spieropbouw

Spieren opbouwen kan voor vele mensen een hele uitdaging zijn. Waar begin je en wat moet je wel en niet doen? Lees verder om er achter te komen hoe jij het beste die mooie spieren kunt kweken.

Probeer een weightgainer

Je hebt tegenwoordig veel supplementen die jou kunnen helpen met het aankomen. Weightgainer pillen bestaan uit veelzijdige koolhydraten en hoogwaardige eiwitten. Hiermee kun je op een gezonde manier wat extra calorieën aan je maaltijden toevoegen. Let er wel op dat supplementen altijd gegeten dienen te worden met een maaltijd. Weightgainer pillen zijn dus zeker geen maaltijdvervangers! Zorg dat je een goed maaltijdplan hebt opgesteld. Je zult merken dat je zo extra veel kilo’s kunt aankomen voor de spieropbouw.

Laat cardio links liggen

Probeer al je tijd op krachttraining te leggen, cardio verbrand juist de calorieën die je nodig hebt om spieren op te bouwen. Jezelf uitrekken voor je krachttraining is wel zeker aan te raden, zorg dat je dit niet vergeet. Jezelf uitstrekken voorkomt namelijk onnodige spierpijn en zorgt ervoor dat je bewegingen volledig en gestroomlijnd kunt uitvoeren.

Eet genoeg

Deze lijkt natuurlijk heel logisch, maar voor mensen die vaak niet 3 maaltijden op een dag eten kan dit moeilijk zijn. Er zijn natuurlijk mensen die niet echt een grote eetlust hebben en zo dus zo kunnen vergeten om lunch of avondeten te nuttigen. Hier kun je zelf vaak weinig aan doen, wat helpt is timers door de dag heen zetten zodat jij precies weet wanneer het tijd is om te eten. Op het begin zal het moeilijk zijn, dus zorg dat je de tijd neemt voor de maaltijden. Na een tijdje zul je merken dat je maaginhoud groeit en dat je meer op kunt eten. Ook als je veel traint zul je ook meer honger hebben.

Creëer een ritme

Je zult een ritme moeten creëren voordat je echt resultaten gaat zien. Stel een voedingsschema en een sportschema voor jezelf op. Denk er aan dat het minstens drie maanden kan duren voordat je echt veranderingen zit. Laat jezelf zeker niet hierdoor demotiveren. Je moet gewoon realistisch blijven en kijken naar de voordelen die je op de lange termijn zult ervaren.

https://kossonutrition.nl/product/beest-worden-weight-gainer/