Mediahotspots
Image default
Zakelijk

De voordelen van een fietsplan voor werknemers

Ieder bedrijf is op zoek naar manieren om te innoveren en om te verduurzamen. Een van de effectieve manieren waarmee jij verduurzaming integreert in jouw bedrijf, is met behulp van het fietsplan. Met behulp van het fietsplan motiveer je niet alleen jouw werknemers om vaker de fiets te nemen naar het werk, maar er zijn nog veel meer voordelen waar zowel jouw bedrijf als jouw werknemers van profiteren. Wij nemen een aantal van deze voordelen met jou door in dit artikel.

Actief de dag beginnen en eindigen

We weten allemaal hoe belangrijk lichamelijke beweging is voor ons lichaam en onze mentale gezondheid. Ondanks dat we bewust zijn van het belang, is het vaak lastig om genoeg beweging te integreren in onze dag. Op werk zit je vaak stil achter een bureau, na het werk moet je thuis een hoop klusjes doen en aan het einde van de dag wil je vooral lekker uitrusten op de bank. Een uurtje sporten zit er hierdoor vaak niet in. Met behulp van het fietsplan wordt jij gemotiveerd om te bewegen. Je neemt namelijk de fiets mee naar het werk, wat betekent dat jij jouw dag actief begint. Na een lange dag werken stap jij weer jouw fiets op om terug naar huis te fietsen. De beweging zorgt ervoor dat jij actiever de dag door komt en dat je jezelf beter kan concentreren op het werk.

Geniet van een hoop besparing

Een ander voordeel van een fietsplan is dat de fiets vanuit het bedrijf wordt gegeven. Het is als het waren hetzelfde als een lease auto. Jij bespaart met behulp van het fietsplan maandelijks een hoop kosten. Zo hoef je niet meer een hoop geld uit te geven aan benzine, wegenbelasting, verzekeringen en meer. Het werk zorgt daarnaast voor een oplaadpunt voor de elektrische fietsen. Het opladen van jouw elektrische fiets wordt hierdoor ook geen extra probleem.

Draag bij aan een beter milieu

We kunnen de klimaatverandering niet meer negeren. We merken dat onze winters steeds milder worden, dat het weer steeds onvoorspelbaarder wordt en dat de zeespiegel stijgt. Om te voorkomen dat de opwarming van de aarde tot een extreem punt komt, moeten we met z’n alle bijdragen aan een schoner milieu. Een geweldige manier om jouw ecologische footprint te verminderen, is door de fiets te pakken in plaats van de auto. De auto stoot veel co2 uit, terwijl je met de fiets helemaal groen bezig bent.