Mediahotspots
Image default
Afvalverwerking

Milieuvriendelijk afval verwerken, kan dat wel?

Het antwoord is: ja! Renewi Breda staat voor duurzaamheid en een schoon milieu. In deze tijd worden we ons steeds bewuster van hoe belangrijk duurzaamheid is. We moeten goed met onze aarde omgaan. Dat betekent dat we het beste ons afval kunnen scheiden. Maar daar eindigt duurzaamheid niet bij. Het is belangrijk dat al het afval ook op een milieuvriendelijke manier wordt verwerkt. Als dat niet gebeurt, heeft afval scheiden weinig zin. Het is als consument of bedrijf die haar best doet om afval te scheiden fijn om te weten dat het wél nut heeft. 

Renewi biedt containers aan die helpen bij het scheiden van afval. Zo huur je aparte containers voor GFT, plastic, papier en karton en vertrouwelijk papier, restafval en glas. Aparte containers voor bedrijfsafval zijn ook bij Renewi te huren. Daarnaast wordt het afval dat door Renewi verwerkt wordt gerecycled. Zo wordt er bijvoorbeeld een nieuw wegdek van gemaakt. Omdat Renewi voor hergebruik gaat, besparen ze veel meer CO2 ten opzichte van verbranding. Verder rijdt Renewi met zuinige vrachtwagens. Ook dat draagt bij aan een schoner milieu. 

Conclusie: door als consument of bedrijf je afval goed te scheiden, maak je zelf het begin aan groene afvalwerking. De rest doet een milieuvriendelijk afvalbedrijf, zoals Renewi!

Een groene manier van afvalverwerking door Renewi Breda 

Renewi verwerkt afval door heel Nederland. Ook in Breda draagt Renewi bij aan een schoner milieu. In Breda wordt er het een en ander gedaan aan het creëren van een schone stad. Zo is er een milieudefensie die zich onder andere buigt over het opruimen van zwerfafval. Daar kan je natuurlijk zelf ook aan meedoen, door je afval netjes in de afvalbak te gooien. Zijn ze vol? Dan houdt je jouw afval even bij je. Een schone afvalverwerking begint bij jezelf. Bedrijven zoals Renewi zorgen voor een goede afloop van afvalverwerking en recycling. Investeren in milieuvriendelijke vrachtwagens en het rijden van slimme routes in Breda hoort daar ook bij. Laat Renewi een inspiratiebron zijn.

Afval scheiden is niet moeilijk

Zoals gezegd, begint een schoner milieu bij het scheiden van afval en wordt het afgemaakt door een groene manier van afvalverwerking. Het scheiden van afval is helemaal niet moeilijk. Thuis wordt jouw afval doorgaans opgehaald in verschillende containers: restafval, papier en GFT. Daarnaast is het mogelijk om jouw plastic en drankkartons en glas te laten ophalen en / of weg te brengen naar een ondergrondse container in de buurt. Tegenwoordig zit er niet alleen statiegeld op je frisdrankflessen en bierflesjes, maar ook op petflessen en blikjes. Zo wordt bewust omgaan met jouw afval steeds makkelijker! Ook als bedrijf doe je gemakkelijk aan het scheiden van afval door het huren van de juiste containers. Heb je daar hulp bij nodig? Renewi Breda helpt je graag!

 

https://www.renewi.com/nl-nl/over-renewi/locatie/container-huren-breda