Mediahotspots
Image default
Vervoer en transport

Waar let je op bij het huren van een bus

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om de verhuizing in Heerlen zelf uit te voeren. Dit bespaart je de kosten van een verhuisbedrijf én het kan best gezellig zijn. Heb je eenmaal genoeg familieleden en vrienden bereid gevonden om je een handje te helpen en is de verhuisdatum geprikt? Dan komt een volgende belangrijke stap: een bus huren in Heerlen of de omgeving. Waar let je dan allemaal op?

De prijzen

Het huren van een bus in Heerlen of omgeving kan duur of juist heel goedkoop zijn. De prijzen kunnen namelijk uiteen lopen van 25 euro tot 150 euro per dag. Je doet er dus verstandig aan om bij meerdere verhuurbedrijven een prijs op te vragen. Een grote bus is vanzelfsprekend een stuk duurder dan een kleine(re) bus. Daarnaast hangt de prijs ook vaak af van de volgende zaken:

–          Het aantal vrij te rijden kilometers;

–          De hoogte van het eigen risico;

–          Het soort verzekeringsdekking (enkel WA of juist allrisk);

–          De huurperiode: aantal dag en wel of niet in het weekend;

–          Bijkomende zaken als dekens, spanbanden, steekwagen, navigatiesysteem en dergelijke;

–          Je leeftijd: jongeren tot 25 jaar betalen doorgaans een toeslag.

De borg

Bij het grootste deel van de verhuurders betaal je bij het huren van een bus een flinke borg. Hoe hoog de borgsom is, hangt af van de grootte van de bus en de hoogte van het eigen risico. De borg krijg je wel weer terug zodra je de gehuurde bus onbeschadigd hebt ingeleverd. We raden je daarom op voorhand aan om altijd foto’s te maken van de staat van de bus.

https://adremlimburg.nl/overige-paginas/bestelbus-huren-heerlen/