Mediahotspots
Image default
Aanbiedingen

3 manieren om het huis warm te houden in de winter

Het huis warm houden in de winter hoeft niet duur of moeilijk te zijn. Het is waar dat moderne huizen energie-efficiënter zijn dan ooit tevoren, maar dat betekent niet dat de verwarming rekeningen de pan uit moeten rijzen. Het huis warm en comfortabel houden tijdens de wintermaanden is goedkoper en gemakkelijker dan je denkt. Volg deze eenvoudige tips om het huis warm te houden zonder dat de energierekening te hoog oploopt.

 

Meet het energieverbruik

De eerste stap om het huis warm te houden in de winter is het meten van je energieverbruik. Kijk naar de gegevens die je verzamelt over het warmwaterverbruik, de gasverwarming en je elektriciteitsverbruik, en noteer het totale energieverbruik over een bepaalde periode. Dit zal je een goed idee geven van hoeveel energie je uitgeeft in de winter. Als het energieverbruik hoger is dan normaal, kun je overwegen de warmtestroom in de winter te verminderen. Low-flow toiletten en douchekoppen kunnen helpen het waterverbruik te verminderen, terwijl de boiler toch op een hoge temperatuur blijft draaien.

 

Zet je huis in de winter uit.

Als je de verwarming om de een of andere reden niet kunt aanzetten, zal dat de energierekening doen stijgen. Waarom zet je de verwarming niet aan tijdens de wintermaanden en bespaart je zo geld? Om ervoor te zorgen dat het systeem optimaal werkt, zet je oven, airconditioner en boiler niet meteen aan zodra je in de winter thuiskomt van het werk. Dit helpt om de binnentemperatuur op een comfortabel niveau te houden, en bespaart je hogere energierekeningen in het voorjaar wanneer je weer aan het werk gaat. Als je een open haard hebt, is het een goed idee om het vuur aan te steken zodra je thuiskomt van het werk. De warmte van het vuur zal helpen om het huis warm te houden tijdens de wintermaanden.

 

Installeer een zeer efficiënt verwarmingssysteem.

De meeste huizen hebben een verwarmings- of warmwatersysteem dat niet efficiënt genoeg is om het huis het hele jaar door op een constante temperatuur te houden. Hier komt een efficiënt verwarmingssysteem om de hoek kijken een elektrische boiler 80 liter beste koop als je een groot gezin hebt, verbruik elektrische boiler is namelijk relatief laag .
Als je een traditioneel verwarmingssysteem in het huis hebt, zal dat in de winter niet voldoen en veel kosten. Een systeem met hoog rendement, zoals een pellet- of warmtepomp, zal meer energie kunnen omzetten dan een traditionele warmtebron.