Mediahotspots
Image default
Auto's en Motoren

Auto overschrijven

Wanneer je een auto van iemand koopt, moet deze auto natuurlijk op jouw naam komen te staan. De auto moet, zoals het genoemd wordt, overgeschreven worden op jouw naam. Bij het overschrijven ga je naar een RDW desk en geef je aan dat de auto op jouw naam komt te staan. De vorige eigenaar levert dan de auto in en deze wordt op jouw naam gezet. De reden hiervoor is dat er iemand verantwoordelijk moet zijn voor de auto. Wanneer deze op de weg rijdt, is het namelijk verplicht dat de auto ook verzekerd is. Wanneer de auto niet verzekerd is, kan dit een behoorlijke boete opleveren. Op Overstappen.nl vindt je een hele hoop verschillende verzekeringen. Ook kun je hier op zoek naar de goedkoopste autoverzekering in jouw situatie.

Auto overschrijven

 

De auto overschrijven is vrij simpel. Wanneer iemand de auto koopt, gaan hij en de verkoper naar een RDW punt en geven zij gezamenlijk aan dat de auto overgeschreven moet worden. Dit wordt binnen een aantal minuten direct geregeld. De auto staat vervolgens op naam van de nieuwe eigenaar en deze wordt dan ook verantwoordelijk voor de auto. Dit houdt daarbij direct in dat hij ook verantwoordelijk is voor het afsluiten van een autoverzekering. Het is in Nederland namelijk verplicht dat een auto ook verzekerd is. Wanneer een auto niet verzekerd is, riskeert de eigenaar een boete. Een autoverzekering bestaat altijd uit een WA ofwel wettelijke aansprakelijkheid. Wanneer jij dan aansprakelijk gesteld wordt voor schade bij een ander, wordt dit vergoed vanuit de verzekering.

Online vergelijken

 

Toch is het ook nog mogelijk om jouw eigen auto te verzekeren tegen schade. Wanneer er dan schade plaatsvindt zonder dat er een duidelijke tegenpartij is, kan dit ook vergoed worden vanuit de verzekering. Bij deze verzekering zit altijd de verplichte WA verzekering in zodat je altijd netjes verzekerd bent. Wanneer de auto op jouw naam staat na het overschrijven, is dit dus ook verplicht. Wanneer je op zoek bent naar verschillende verzekeringen, kun je eens een kijkje nemen op Overstappen.nl Je kan namelijk autoverzekeringen met elkaar vergelijken op deze site. Dan zie je direct welke verzekering in jouw situatie het meest kloppend is. Daarnaast sluit je de verzekering direct via de site af en hoef je je dus ook geen zorgen te maken wanneer je op de weg rijdt. Je kunt dit direct doen na het overschrijven. Bereken dus snel je autoverzekering via autoverzekering berekenen Overstappen.nl.

 

http://overstappen.nl