Mediahotspots
Image default
Bedrijven

Een kort stappenplan voor het schrijven van werkinstructies

Om ervoor te zorgen dat uw bedrijf optimaal runt, kunt u bepaalde dingen doen. Eén van de beste manieren is om een soort stappenplan uit te schrijven voor uw werknemers, zodat zij weten wat ze moeten doen om goed en veilig hun werk te doen. Dit kunt u doen met work instruction software, maar u kunt een dergelijk stappenplan ook gewoon uitprinten. Hieronder leest u hoe u het beste dit stappenplan kan uitschrijven.

Stap 1: weet zelf ook hoe u het beste de taak kan uitvoeren

Als u wilt dat uw werknemers een bepaalde handeling optimaal uitvoeren, is het belangrijk dat u voor uzelf duidelijk maakt wat dit optimum is. Zo is het verstandig om onderzoek te doen naar het onderhoud van een bepaald apparaat, zodat u zelf weet hoe u dit onderhoudt het beste kan doen.

Stap 2: denk na over de volgorde

Houd goed bij wat de goede handelingsvolgorde is. Het is bijvoorbeeld vaak beter om bepaalde voorbereidende stappen als eerste te zetten, zodat er niet tijdens de taak moet worden gezocht naar het juiste gereedschap om de taak uit te voeren. Ook is het slim om bepaalde waarschuwingen vooraan te zetten, zodat werknemers voorbereid zijn op enige gevaren die er mogen zijn.

Stap 3: schrijf de stappen uit

Nu dat het duidelijk is in welke volgorde de handelingen moeten worden verricht, is het tijd om de stappen ook daadwerkelijk op te schrijven. Doe dit altijd in een gebiedende vorm, waarmee u begint met een werkwoord. Dit is het meest duidelijk om te volgen en zal niet leiden tot verwarring. Zorg er ook voor dat de taken niet te lang zijn, dus verdeel meerdere taken over meerdere stappen.

Tip: gebruik work instruction software

Ten slotte, is het misschien wel een goede overweging om na te denken over het werken met software. Hierdoor zijn alle werkinstructies die u opschrijft online te vinden, wat het toegankelijker maakt voor uw werknemers.

https://ezfactory.nl/en/work-instruction-software/

Gerelateerde artikelen

Het kopen en verkopen van een woning bij een makelaar in Voorburg

Waarom iedereen een brommobiel zou moeten kopen

Voor- en nadelen van hsp