Mediahotspots
Image default
Winkelen

Een loper in je huis? Dit zijn de mogelijkheden

Heb jij een vloerkleed in jouw huis liggen? De kans is heel groot dat je hier ‘ja’ op zegt. Een vloerkleed in een interieur is tegenwoordig bijna onmisbaar geworden. En dat is heel logisch, want een vloerkleed zorgt ervoor dat je huis gezelliger en huiselijker wordt. Maar een loper, heb je die ook in je huis liggen? De kans hierop is een stuk minder groot. Veel mensen vinden een loper ouderwets klinken. Het is een vloerkleed dat langwerpig is en perfect past in smalle, lange ruimtes. Je gelooft het misschien niet, maar een loper is tegenwoordig hartstikke trendy.

Een loper in de keuken

Leuk hoor, zo’n loper, maar waar leg je deze dan neer? Veel mensen gebruiken een loper om neer te leggen in de keuken. Dit is zelfs zo populair geworden dat er speciale keukenlopers op de markt zijn gebracht. In principe kun je in de keuken elk type vloerkleed neerleggen. Het is echter wel belangrijk om even stil te staan bij het feit dat de keukenvloer best vaak vies wordt. Wat is dan handig? Wil je een loper in de keuken neerleggen, dan is een plat geweven variant een type dat veel aangeraden wordt. Dit type keukenloper is namelijk erg onderhoudsvriendelijk. Ook is het belangrijk om na te denken over het materiaal. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit een katoenen keukenloper, of een gemaakt van polypropyleen. Het laatste type is een stuk minder gevoelig dan de katoenen versie. Je kunt polypropyleen vergelijken met plastic, het is dan ook heel gemakkelijk te reinigen. Dit is natuurlijk ideaal voor een loper in de keuken, waar toch veel mensen lopen en er af en toe weleens wat etensresten op de grond vallen.

Een loper in de gang

Een langwerpig vloerkleed kun je ook heel mooi in de gang leggen, als je iets anders wilt dan in de keuken. Net als de loper, is een gang ook smal en lang. Het is wel aan te raden om in de gang voor een ander type vloerkleed te kiezen dan in de keuken. In de keuken wordt er natuurlijk veel over de keukenloper heengelopen, in de gang zal dit niet zo snel gebeuren. Een langwerpig vloerkleed in de gang zal dan ook eerder dienen als een styling object in plaats van dat het praktisch is. Wil je een warme sfeer creëren om mensen te verwelkomen? Een hoogpolige variant is dan een uitstekende keuze. De structuur zorgt ervoor dat de loper veel warmte uitstraalt en het is ook nog eens zacht aan je voeten. Je kunt een hoogpolig vloerkleed in verschillende patronen en kleuren kopen, er is dus altijd wel eentje die perfect past in je interieur. En wordt er bij jou in de gang juist wel veel gelopen? Dan kun je altijd nog kiezen voor een polypropyleen vloerkleed die plat geweven is. Net als de hoogpolige versie zijn deze vloerkleden er ook in verschillende mooie patronen en kleuren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Scandinavische stijl of een vintage uitvoering?

https://www.deurmatdirect.nl/loper