Mediahotspots
Image default
Aanbiedingen

Goed werk begint bij een goede bureaustoel

Als bedrijfseigenaar is het belangrijk om je werknemers de best mogelijke werkomgeving te bieden. Een van de meest over het hoofd geziene elementen van een kantoorruimte zijn de bureaustoelen – toch zijn dit een van de belangrijkste meubelstukken voor zowel comfort als productiviteit. Laten we eens kijken waarom investeren in hoogwaardige bureaustoelen je medewerkers ten goede kan komen.

 

Meer comfort en productiviteit 

Hoogwaardige bureaustoelen zijn zo ontworpen dat ze verstelbaar en ergonomisch correct zijn, zodat werknemers een comfortabele zithouding kunnen vinden die hun rug en nek ondersteunt en tegelijkertijd de druk op hun armen, polsen en benen vermindert. Dit vermindert de vermoeidheid tijdens lange uren achter de computer of aan het bureau, waardoor de concentratie verbetert en de productiviteit toeneemt. De juiste stoel vermindert ook het fysieke ongemak, zodat het personeel zich op zijn werk kan blijven concentreren in plaats van te gaan schuiven om het comfortabel te krijgen. Op zoek naar een bureaustoel die bijdraagt aan comfort en productiviteit? Bekijk het assortiment van Kato eens!

 

Verbeterde houding 

Hoogwaardige bureaustoelen verminderen niet alleen de belasting door langdurig zitten, maar bevorderen ook een goede houding en ondersteuning van de wervelkolom. Dit helpt voorkomen dat werknemers na lange uren voorovergebogen zitten, waardoor rugpijn vermindert en de bloedsomloop verbetert.  Behalve voor de lichamelijke gezondheid zorgt een goede houding ook voor meer zelfvertrouwen bij de werknemers, omdat het een professionele uitstraling heeft die het moreel en de productiviteit ten goede komt.  

 

Minder gezondheidsproblemen 

Investeren in bureaustoelen van hoge kwaliteit kan op lange termijn voordelen hebben voor de gezondheid van je personeel, omdat de druk op gewrichten zoals heupen, knieën, enkels, schouders, polsen, ellebogen, enz. wordt verminderd. Het aanmoedigen van een goede lichaamshouding bevordert ook de spijsvertering, terwijl een betere bloedsomloop helpt bij het verminderen van vermoeide ogen en hoofdpijn door de hele dag naar computerschermen te staren.   Al deze voordelen voor de gezondheid leiden samen tot minder ziektedagen voor personeelsleden als gevolg van letsel of ziekte door slechte ergonomie op de werkplek.  

 

https://katoprojecten.nl/