Mediahotspots
Image default
Bedrijven

Het kopen en verkopen van een woning bij een makelaar in Voorburg

Wanneer u een huis gaat kopen of verkopen, zou u dat in principe zelf kunnen doen. Toch, als u daaraan begint, komt u er snel achter dat er zowel voor de verkoop als aankoop van een woning veel komt kijken. Enkele voorbeelden daarvoor zijn bijvoorbeeld de adreswijzigingen. Dat geldt niet alleen voor uw vrienden en kennissen, maar ook voor al uw verzekeringen enzovoort. Voor de verkoop van uw huidige woning moet u proberen zoveel mogelijk voor de woning te krijgen. Voor de aankoop wilt u liefst een zo laag mogelijk bedrag betalen. Daarom is het verstandig om gebruik te maken van een aan- en verkoopmakelaar.

Een Voorburg makelaar

Als u in Voorburg woont en u wilt naar een andere wijk verhuizen, dan kunt u het beste gebruik maken van een Voorburg makelaar. Een Voorburg makelaar weet wat de woningen in bepaalde wijken moeten opleveren. Voordat u met de aankoop van de woning kunt beginnen, is het belangrijk dat u weet wat uw huidige woning oplevert. Wanneer u weet wat de hoogte van uw hypotheek kan worden, plus de winst van de huidige verkochte woning, dan weet u wat u voor uw nieuwe woning kunt betalen. 

Gesprek met de makelaar

Neem een Voorburg makelaar die aangesloten is bij de NVM. Door een NVM-makelaar te kiezen, weet u zeker dat deze aan al uw wensen probeert tegemoet te komen. De Voorburg makelaar zal daarvoor eerst een gesprek met u aangaan om te weten wat uw wensen zijn voor de nieuwe woning. Ook wil de Voorburg makelaar weten waar u graag zou willen gaan wonen. Als de gegevens bekend zijn, kan hij of zij aan de slag gaan.

Een geschikte woning

Wanneer de bijvoorbeeld verhuurmakelaar uit Den Haag een geschikte woning voor u heeft gevonden, zal hij of zij met u contact opnemen. Als u belangstelling heeft, zal de makelaar een bezichtiging regelen. Bij de bezichtiging zal de makelaar kijken of er achterstallig onderhoud is. Daarbij kunt u onder andere denken aan het schilderwerk, de verwarmingsketel, isolatie en dergelijke. Al deze extra kosten worden meegenomen in de onderhandelingen. Wanneer u het met het aankoopbedrag eens bent, zal de Voorburg makelaar alle papieren in orde maken voor de notaris. De Voorburg makelaar zal u blijven begeleiden, totdat alles bij de notaris is afgehandeld. Wilt u echter uw huidige woning in Den Haag niet verkopen, maar verhuren, maak dan gebruik van een verhuurmakelaar in Den Haag. Zo’n makelaar weet wat u als huur kunt vragen.