Mediahotspots
Image default
Dienstverlening

Hoe maak jij je meterkast kouder

Waarom zou jij eigenlijk je meterkast kouder maken? Er zijn meerdere redenen, waarom je de meterkast kouder wilt gaan maken. De meterkast is de warmste kamer van je huis, omdat er veel elektriciteit geleidt wordt door de kabels die in de meterkast zit. Wanneer je meterkast heel warm is dan kan er ook brand ontstaan in de meterkast en dan gaat het fout met je huis. Door je meterkast kouder te maken dan werkt de groepenkast of je stoppenkast beter omdat het apparaat dan beter kan presteren. Het is ongeveer wel hetzelfde als een computer. Wanneer je computer te warm wordt dan werkt hij niet meer zo goed en kan die misschien ook wel kapot gaan.

Veiliger maken

Je kan ook op andere manieren je meterkast veiliger maken. Je kan je meterkast isoleren zodat er geen water doorheen komt en dat er niet wat raars doorheen kan komen. Je moet geen rare dingen in je meterkast doen zoals schoenen of zoiets als dat. Wanneer er meer dingen in je meterkast zitten dan wordt de meterkast ook steeds warmer. Je kan een brandalarm boven in je meterkast doen, want als er brand is dan detect die het snel. Je moet de brandalarm boven doen, want het vuur gaat ook omhoog en als jij de brandalarm dus op de grond hebt dan detect die dus niks. Wanneer je groepenkast niet werkt in de avond dan kan je het best nog een zaklamp ergens leggen, zodat je alles nog wel in de avond kan zien.

Elektriciens maken het nog veiliger voor je

De elektriciens die kunnen de meterkast ook veiliger voor je maken door oude kabels te vervangen en alles voor je te checken. Je kan een elektricien voor advies vragen als je niet weet wat je precies moet gaan doen als de meterkast warm is.