Mediahotspots
Image default
Energie

Hoelang bestaan meterkasten?

Meterkasten bestaan best kort ze bestaan nu ongeveer zo een 72 jaar. Het bestaat dus nog niet eens een eeuw. De meterkasten zijn ontstaan, het er lelijk uitziet als jij allemaal kabels los hebt hangen in je huis. De meterkast is ontstaan in de jaar 1949. Ze bestaan pas zo kort, omdat elektriciteit ook nog niet eens zo lang bestaan. Elektriciteit is pas 241 jaar ongeveer. Elektriciteit bestaat dus soort van niet eens zo lang in het leven van de mens. De mens heeft elektra sinds kort echt heel snel ontwikkelt. De laatste paar jaren zijn de jaren waarin alles heel snel ontwikkeld is. Meterkasten zitten in een kast dus, omdat dus het er lelijk uitziet in je huis en je kan meerdere dingen in je huis naar de meterkast leiden zonder dat je kabels ziet in je hele huis.

Wat is precies een meterkast?

Een meterkast is dus een technische ruimte in je huis dat warmer is dan de normale plekken in je huis. De meterkast is warmer dan de rest van je huis, want er zitten veel stroomkabels in je huis dat in de meterkast dus gaat. In de meterkast zitten veel verschillende apparaten zoals: een gastank, en groepenkasten. De gastank heb je nodig om gas te hebben in je huis als je een gasfornuis hebt. 

Hoeveel kost het verplaatsen van je meterkast?

Het kan verschillen van prijs, maar het kan ongeveer van zo een 1000 tot en met de 2000 euro kosten. Het kost best veel omdat alle kabels netjes en goed naar een andere kamer dus verplaatst worden. Wanneer de meterkast 25 meter verder dan de vorige plaats wordt geplaatst kan het nog meer kosten dan 2000 euro. Je moet dan alles goed en netjes afwerken en je hebt veel nieuwe kabels dan nodig.