Mediahotspots
Image default
Auto's en Motoren

Is een goedkope autoverzekering afsluiten voor jou voldoende of niet?

De prijzen die in de praktijk worden gevraagd voor verschillende soorten autoverzekeringen kunnen aanzienlijke verschillen vertonen. Ook het afsluiten van een goedkope autoverzekering is vandaag de dag geen enkel probleem. Dit gezegd hebbende blijkt in de praktijk vaak dat een dergelijke verzekering niet voor iedereen altijd de beste keuze is. Het afsluiten van een goedkope autoverzekering kan er namelijk in de praktijk zomaar voor zorgen dat je stevig moet inleveren op vlak van dekkingen en dat kan uiteraard niet direct de bedoeling zijn. Wil jij ook graag te weten komen of het afsluiten van een autoverzekering met lage kostprijs al dan niet iets is voor jou? Dan is het de moeite waard om rekening te houden met de informatie zoals deze staat aangegeven hier op deze pagina.

            Welke vragen moet je, je stellen voor een goedkope autoverzekering?

Het spreekt voor zich dat niemand voor zijn of haar autoverzekering te veelwil betalen. Dit gezegd hebbende betekent dit in de praktijk niet dat de WA-verzekering voor iedereen automatisch de beste keuze is. Uiteraard is dit de meest goedkope autoverzekering die er op de markt is terug te vinden. Het probleem dat zich stelt met deze verzekering heeft echter te maken met het feit dat ze enkel en alleen de schade dekt aan derden. Schade aan jouw eigen voertuig zal dan ook op geen enkele manier worden ingedekt. Ben jij ook vooral aan het kijken naar het afsluiten van een goedkope autoverzekering? Dan zullen de vragen die hieronder worden gesteld voor jou bepalen of zo’n verzekering voor jou geschikt is of niet.

               1.) Welke waarde vertegenwoordigt de auto die je wil verzekeren?

Een goedkope autoverzekering afsluiten doe je uiteraard niet voor een gloednieuwe, dure auto die je hebt aangekocht. Dit niet in het minst wanneer je ervoor hebt gekozen om voor de auto te gaan lenen. Stel je bijvoorbeeld maar eens voor dat er wat met de auto gebeurt terwijl de krediettermijn nog niet is afgelopen? Het probleem dat zich dan stelt is dat je nog altijd verplicht bent om door te blijven afbetalen. Dit terwijl je misschien wel helemaal geen auto meer hebt om mee te rijden. Dat is uiteraard niet de bedoeling. Let ook op, in het merendeel van de gevallen is het zo dat een kredietverstrekker of een leasingmaatschappij altijd eist dat ervoor de looptijd van de leasing of het krediet een allrisk verzekering wordt afgesloten.

                  Wat bij de aankoop van een tweedehandse auto?

Betekent bovenstaande dat je bij het aankopen van een tweedehandse auto altijd automatisch moet kijken naar de meest goedkope autoverzekering op de markt? Dat natuurlijk ook niet. Ook daarbij blijft het belangrijk om rekening te houden met factoren zoals:

 

  1. De actuele waarde van het voertuig;
  2. De leeftijd waar de auto over beschikt;

 

In bepaalde gevallen kan het bij de aankoop van een dure tweedehandse auto dan ook nog zeker altijd interessant zijn om ervoor te kiezen om deze te laten verzekeren door middel van een beperkt of volledige cascoverzekering. Let wel, vanaf een bepaalde leeftijd zal dit bij menig aantal verzekeraars niet langer tot de mogelijkheden behoren. Ook hier moet je dus even bij stil willen blijven staan bij het aanvragen van een bepaalde autoverzekering.

 

Diks Verzekeringen – De vergelijker voor al jouw verzekeringen.

 

               2.) Hoeveel kilometers leg je op jaarbasis af met je auto?

In lijn met de waarde van de auto dient er ook altijd te worden gekeken naar het aantal kilometers die je op jaarbasis met je auto gaat afleggen. Voor mensen die hun auto eerder sporadisch gebruiken zal een goedkope autoverzekering wellicht voldoende zijn. Dat geldt evenwel niet voor mensen die bijvoorbeeld elke maand een grote afstand moeten overbruggen met en diverse malen naar het buitenland gaan met hun eigen auto. Voor deze mensen geldt dan ook dat ze er goed aan doen om een iets uitgebreidere autoverzekering af te sluiten.

 

Let ook altijd op bij het afsluiten van een zakelijke verzekering voor een auto. Ben jij bijvoorbeeld een ZZP’er? Dan is het noodzakelijk om voor je auto een zakelijke verzekering af te sluiten. Ook in dit geval blijft een goedkope autoverzekering tot de mogelijkheden behoren, maar de voorwaarden waaraan je moet voldoen kunnen sterke verschillen vertonen.

               3.) Is er nog sprake van een lening op de auto of niet?

Dit punt hebben we eerder reeds aangegeven, maar we vinden het belangrijk om dit toch nog eens extra te benadrukken. Het afsluiten van de meest goedkope autoverzekering op de markt voor een voertuig waarvoor nog een lening lopende is, is eigenlijk niet interessant. Sterker nog, dit kan ongelooflijk gevaarlijk zijn. Een ongeval schuilt in de praktijk slechts in een klein hoekje. Wanneer er dan nog een bepaald bedrag op de auto moet worden afbetaald kan dit zorgen voor niet onaanzienlijke financiële problemen. Is er dus nog een lening of een leasing lopende voor de auto waarvoor je een verzekering wenst af te sluiten? Dan zal je kunnen vaststellen dat het altijd de moeite waard is om deze nog even allrisk te laten verzekeren.

            Tips voor het afsluiten van een goedkope autoverzekering

De hierboven terug te vinden informatie zal in grote lijnen duidelijk hebben gemaakt wanneer een goedkope autoverzekering afsluiten voor jou nu echt de beste keuze kan zijn. Er is echter meer. In bepaalde gevallen zal je toch genoodzaakt zijn om te kiezen voor een beperkte of volledige cascoverzekering. Dat lijkt misschien in eerste instantie een beetje vervelend, maar dat hoeft het zeker en vast niet perse te zijn, integendeel. Je kan ook in dat geval immers met de onderstaande tips nog een meer dan behoorlijk bedrag besparen:

 

  1. Kies voor een hoger eigen risico voor jouw autoverzekering;
  2. Voorkom het afsluiten van overbodige dekkingen;
  3. Voer een vergelijking uit tussen de verschillende bestaande autoverzekeringen;
  4. Bekijk of je aanspraak kan maken op een zogenaamde kwantumkorting;

 

Ook door aandacht te besteden aan de hierboven aangehaalde bespaartips is het mogelijk om de totale kostprijs van je autoverzekering nog stevig te drukken. Lijkt dit jou ook wel wat? Zorg er dan altijd voor dat je voordat een autoverzekering af te sluiten altijd even grondig stil blijft staan bij de hierboven aangehaalde tips!