Mediahotspots
Image default
Winkelen

Wanneer gebruik je een bijtketting

Een hoop kinderen maken gebruik van bepaald kauwsieraden, bijvoorbeeld een bijtketting of een kauw armband. Het schijnt namelijk dat dit een hoop voordelen heeft. Wij hebben het voor je uitgezocht en heb een aantal opmerkelijke dingen voor je op een rijtje gezet. Misschien is het voor jou ook wel een idee om te kopen voor je kind.

Het eerste voordeel dat betekent kwamen is dat het zou helpen om je beter te concentreren. Kauwen zorgt er namelijk voor dat het concentratievermogen toeneemt. Ketting om op te bijten is dan ook de ideale oplossing voor kinderen.

Ook kinderen met een bepaalde stoornis kunnen veel hebben aan deze kettingen en sieraden. Neem bijvoorbeeld autisme, deze kinderen vind het lastig om prikkels te verwerken. Door dit soort sieraden te gebruiken zodat hij minder snel boos, angstig of verdrietig worden. Een goed hulpmiddel dus voor kinderen met een gedragsafwijkingen.

Naast dat deze kettingen en ook voordelen hebben voor bijvoorbeeld het concentratievermogen van je kind heeft ook andere voordelen. Veel kinderen kan namelijk op bijvoorbeeld een potloden of op speelgoed. Ten eerste is dit niet goed voor de tanden, maar ook niet voor de gezondheid. Een bijtketting is dus een ontzettend goed alternatief zodat je kinderen niet meer pijn op andere dingen wat hij niet zou moeten doen. Of je nu kiest voor een kauw ketting of armband maakt niet uit, het heeft een hoop voordelen!

Hoewel sommige mensen denken dat een tijd ketting niet hygiënisch is, is dat niet helemaal waar. Een bijtketting zorgt er namelijk voor dat je kind niet op andere objecten gaat kauwen. Bijtketting kun je gewoon nog schoonmaken terwijl bijvoorbeeld een potlood of de mouwen van je trui vaak vol zit met bacteriën. Wanneer je het goed bijhoudt regelmatig schoonmaakt is een bijtketting dus een stuk hygiënischer is er dan je zou denken.