Verbazingwekkende aardappel recepten die je moet proberen

Aardappel! Een groente die door velen over de hele wereld geliefd is. Ze zijn een uitstekende bron van vitamines en mineralen. Ze zijn ook erg rijk aan verbindingen zoals flavonoïden, carotenoïden en fenolzuren. Ze bevatten antioxidanten die het lichaam nodig heeft om schadelijke moleculen uit het lichaam te verwijderen.

Afgezien van de gezondheidsvoordelen, smaakt aardappel geweldig! Daarom zijn aardappelen een van de meest gebruikte groenten in verschillende gerechten over de hele wereld. Enkele moeilijk te weerstaan ​​aardappelgerechten worden hieronder genoemd, zodat je ook kunt proeven van de smaken die deze geweldige groente in deze gerechten bevat.

Dauphinoise aardappelen

Ingrediënten zijn onder meer:

  • Vijfhonderd milliliter slagroom
  • Vijfhonderd milliliter melk
  • drie teentjes knoflook
  • acht grote King Edward aardappelen
  • honderd gram geraspte gruyère kaas (optioneel)

 

Eerst moet je de oven verwarmen op 190 graden Celsius. Voeg de melk, room en knoflook toe volgens de hierboven vermelde hoeveelheid in een pan. Snijd acht tot negen aardappelen en laat dit drie minuten sudderen. Haal de aardappelen er nu uit en doe ze in een ovenvaste schaal en giet er de knoflook room overheen. Verdeel er 100 g geraspte gruyère kaas over, bak de aardappelen tot ze bruin worden.

Gebroken gebraad

Ingrediënten zijn onder meer:

  • Anderhalve kg kruimige aardappelen (Maris Piper), kleinere aardappelen, als ze groot zijn, hak ze dan doormidden.
  • Honderd milliliter zonnebloemolie

 

Verwarm de oven tot tweehonderd graden, voeg zout in koud water toe in een pan en doe de aardappelen erin. Kook de aardappel vijftien tot achttien minuten. Doe de aardappelen in een bakvorm en schik ze zo dat er ruimte is om ze kapot te maken (gebruik een schijfje om ze naar beneden te duwen). Kruid de aardappel goed en doe er wat olie in, bak hem daarna een uur in de oven tot hij goudbruin en krokant wordt.

Fondant aardappelen

Ingrediënten zijn onder meer:

  • Zes middelgrote Maris Piper aardappelen
  • een eetlepel olijfolie
  • tweehonderd gram ongezouten boter
  • vier teentjes knoflook ingeslagen
  • twee takjes rozemarijn
  • twee takjes tijm
  • tweehonderd milliliter kippenbouillon

 

Snijd het uiteinde van de aardappel in plakjes zodat het plat op het oppervlak ligt. Haal een pan eruit en doe er wat olie in, verwarm hem op middelhoog vuur, leg de aardappelen met de gesneden kant erin en bak ze aan beide kanten goudbruin. Voeg wat boter toe aan de pan om te smelten. Verdeel de knoflook en kruiden erover en giet de bouillon eromheen. Dek het een half uur af en serveer.

Aardappel in de schil

Ingrediënten zijn onder meer:

  • een bak aardappel
  • twee theelepels olijfolie
  • een halve theelepel knoflookzout
  • vijftig gram feta
  • vijftig gram Griekse yoghurt
  • een geroosterde rode paprika uit een pot
  • een halve theelepel sumak

Verwarm de oven tot 220 graden Celsius, bak de aardappel ongeveer een uur 9 (bij voorkeur zoete aardappel). Voeg een eetlepel toe. olijfolie met knoflooksaus. Snijd een diep kruis op de mantel en voeg de knoflook toe. Zet het terug in de oven om het nog eens vijftien minuten te bakken. Verkruimel aan de andere kant de feta in een kom, voeg yoghurt toe en klop tot een romig geheel. Roer de rode paprika en voeg de opgeklopte feta toe aan het jasje.