Mediahotspots
Image default
Bedrijven

Voor- en nadelen van hsp

Wat zijn nou de voor- en nadelen van HSP? Hierdoor weet je een beetje wat de hsp kenmerken zijn. Allereerst gaan wij kijken wat de voordelen zijn van hsp. De prikkels die van buitenaf komen die vang je beter en intensiever op. Denk hierbij aan prikkels zoals horen, ruiken, proeven en zien. Daarbij komt het allemaal ook gedetailleerder binnen. Verder voel je de stemmingen van anderen extra aan. Dit betekent dat je een enorm goed inlevingsvermogen hebt. Hierdoor wil je graag andere mensen helpen en kan je dus goed met mensen omgaan. Verder schijnt het zo te zijn dat mensen met hsp wat diepzinniger en creatiever nadenken. Verder zijn zij wat perfectionistisch waardoor zij beter werk kunnen leveren.

Toch zijn er ook wat nadelen verbonden aan hsp. Zo heb je doordat je de prikkels veel beter opvangt en in grotere getalen opvangt ook meer drukte in je hoofd. Hierdoor heb je zoveel prikkels soms dat je wat onrustiger wordt en wat meer moeite hebt met plannen. De structuur is dus veel minder als bij anderen. Je kan dus soms het overzicht kwijtraken. Verder ben je dus ook gevoeliger voor pijntjes. Je krijgt sneller pijn en hebt dus moeite hiermee.

Zo zijn er dus heel wat voor- en nadelen verbonden aan het hsp. Toch zijn er ook genoeg coaches die mensen hiermee willen helpen om het een beetje onder de controle te krijgen. Maar niet iedereen wilt hieraan geholpen worden. Zij willen namelijk niet toegeven dat zij last hebben van hsp hebben. Maar toch moet je hier wel iets aan laten doen als je er veel last van hebt, want zeker niet iedereen heeft het zo erg dat ze er dagelijks echt last van hebben. Daarom moet je langs een coach gaan om zo minder stress te krijgen, kijk voor meer informatie op internet.

https://onesessioncoaching.nl/