Mediahotspots
Image default
Bedrijven

Voordelen elektrisch rijden

Het aantal elektrische auto’s is de laatste jaren flink toegenomen. En dat is niet zo gek, want er kleven veel voordelen aan elektrisch rijden. In deze blog nemen we je mee in welke voordelen dit zijn.

 

Wat is een elektrische auto?

Voordat we de voordelen van elektrisch rijden bespreken, is het slim om nog even stil te staan bij wat een elektrische auto precies is. Bij elektrische auto’s is de benzine- of dieselmotor vervangen door één of meerdere elektromotoren. De elektriciteit waar de auto op rijdt komt uit een groot batterijpakket. Dit batterijpakket is op te laden aan een laadpaal. Daarnaast zijn er auto’s met zowel een elektromotor als een brandstofmotor. Dit noem je een hybride auto

 

Waarom wel of niet elektrisch rijden?

Niet iedereen kiest ervoor om elektrisch te rijden. Vaak is dit vanwege het feit dat je met een elektrische auto op een volle accu minder ver kunt rijden dan de gemiddelde auto op een volle tank brandstof. Overigens wordt de techniek van elektrische auto’s continue verbeterd. Met de meeste nieuwe elektrische auto’s zou een groot deel van de Nederlanders voor dagelijks gebruik elektrisch kunnen rijden. Daarbij wordt het aanbod elektrische auto’s ook steeds groter. De verwachting is dat daar in de toekomst nog meer verschillende modellen bij  zullen komen. Afbeelding met tekst, auto, lucht, parkeren

Automatisch gegenereerde beschrijving

 

Hoe lang duurt het om een elektrische auto op te laden?

In vergelijking met tanken, kost het opladen van een elektrische auto redelijk wat tijd. Het laden van je auto aan de laadpaal thuis kan bijvoorbeeld zo’n zes tot tien uur duren. Daarentegen zijn er ook laadpalen aan de snelweg waarbij het opladen slechts twintig tot veertig minuten duurt. Ook kan het zijn dat je minder vaak langs de weg staat om je elektrische auto op te laden dan dat je moet stoppen om te tanken. 

 

Hoe duur is elektrisch rijden?

Over het algemeen zijn elektrische auto’s duurder dan vergelijkbare benzine- of dieselauto’s. Dit is komt doordat het batterijpakket erg prijzig is. Overigens zijn elektrische auto’s wel voordeliger in het gebruik. Elektriciteit is namelijk een stuk goedkoper dan benzine of diesel. Daarnaast betaal je geen wegenbelasting en ben je minder geld kwijt aan de onderhoud van je auto.

Gerelateerde artikelen

Halogeen lamp vervangen door led lamp

Maak kennis met de gezellige bso Den Haag van Road2School

Zoho CRM Nederland