Mediahotspots
Image default
Dienstverlening

Wat is een hypotheekadviseur?

Wanneer je op zoek bent naar een woning komt hier doorgaans een financieringsvraagstuk bij om de hoek kijken. Hoe kom je immers aan het geld voor de woning van je keuze? Er zijn in dit kader grote financiële instellingen (met name banken) die onder bepaalde voorwaarden geld uitlenen in de vorm van het verstrekken van een hypotheek. Tevens zijn er ook onafhankelijke instanties die zich bezighouden met het vergelijken van de verschillende mogelijkheden om een hypotheek te nemen en hier advies over geven.

 

Wat doet een hypotheekadviseur?

Bij financiële instellingen die hypotheken verstrekken zijn doorgaans specialistische adviseurs werkzaam die zich bezighouden met de aanvragen van bijvoorbeeld aankopers van een woning. Zij adviseren de kopers omtrent de keuze voor een bepaalde vorm hypotheek, toetsen allerlei gegevens om zo te beoordelen of er sprake is van voldoende bewijsmateriaal dat de betreffende aanvragers aan de voorwaarden voldoen en dragen op deze wijze zorg voor een goede afronding van de aanvraag voor de hypotheek.

 

Vacatures voor hypotheekadviseur

De functie van hypotheekadviseur is dan ook een echte mooie uitdaging voor professionals die dagelijks met veel verschillende mensen willen werken. Het is tevens een leuke en positieve baan omdat een hypotheek doorgaans kan helpen om de dromen van mensen waar te maken. Er is echter ook de noodzaak tot serieuze en scherpe toetsing. Dit is in het belang van zowel de hypotheekverstrekker en dat van de aanvrager. Het is goed om ook met dit facet van de functie rekening te houden.

 

Interesse in een baan als hypotheekadviseur?

Heeft u interesse gekregen in een functie als hypotheekadviseur dan kunt u het beste kijken op de websites van de bekende financiële instellingen bij de vacatures hypotheekadviseur. Tevens kunt u zich via bijvoorbeeld linkedin abonneren op vacature-mails specifiek voor de functie van hypotheekadviseur.

Gerelateerde artikelen

Ontwerp proefschrift

Incassobureau voor particulieren zoeken

Fotograaf Zwolle