Mediahotspots
Image default
Verbouwen

Welk soort tapijtlijm moet je verwijderen

Is je vloer toe aan vernieuwing en wil je zelf je oude vloerbedekking verwijderen? Het verwijderen van vloerbedekking en tapijtlijm kan een lastige klus zijn als je niet weet hoe je te werk moet gaan. Het is belangrijk dat je weet welk soort tapijtlijm gebruikt is op je vloer. Lees verder en ontdek hoe je tapijtlijm verwijderd.

Voordat je begint met het verwijderen van de tapijtlijm, is het belangrijk dat je weet met welk soort lijm je te maken hebt. Er kan kit gebruikt zijn, maar ook tapijtlijm oplosmiddelbasis of op waterbasis. Misschien heb je de vloer zelf gelegd en weet je nog welk type lijm je hebt gebruikt. Anders zit er niks op dan beginnen met het verwijderen van het tapijt.

Zo verwijder je lijmkit

Ligt je vloer er al heel lang? Dan heb je een grote kans dat er lijmkit is gebruikt. Trek eens een stuk los en kijk of je een bruine of grijze lijmlaag op de ondervloer ziet. Als dit het geval is, is er gebruik gemaakt van lijmkit. Lijmkit is helaas het lastigste te verwijderen. Water en tapijtlijmverwijderaars werken meestal niet. Om de lijmkit te verwijderen kan je het beste cola gebruiken of een schuurmachine. Boor wat gaatjes in de lijmlaag en maat het goed nat met de cola. Als cola niet werkt, heb je geen andere keuze dan de lijmlaag te verwijderen met een schuurmachine.

Zo verwijder je tapijtlijm op waterbasis of oplosmiddelbasis

Als je tapijtlijm hebt gebruikt op waterbasis of oplosmiddelbasis, is de klus een stuk gemakkelijker. Maak de lijmlaag nat met water en dek het vervolgens af met plastic, zodat het water niet meteen verdampt. Als je het een tijd laat weken, moet de lijmlaag vervolgens makkelijk te verwijderen zijn. Is dit niet het geval? Gebruik dan wat cola zoals je bij het verwijderen van lijmkit doet.

https://www.meiboom.eu/tapijtlijm