Mediahotspots
Image default
Telefonie

3 redenen waarom uw telefoon traag of snel leeg is

Heeft u ook een smartphone die na een tijdje gebruik trager wordt of zelfs helemaal uitvalt? Dit kan knap vervelend zijn, vooral als u uw smartphone veelvuldig moet gebruiken. Soms kan een smartphone dusdanig traag zijn dat het minuten duurt voordat er een applicatie opent. Of wat ook veel voorkomt na verloop van tijd is een dat de accu voortdurend leeg is. Het lijkt dan wel alsof uw telefoon alweer leeg is al u deze van de oplader afhaalt. Een trage telefoon of snel een lege accu kunnen allerlei redenen hebben. Hierbij daarom 3 van de belangrijkste redenen waarom uw telefoon snel leeg is of erg traag aan het worden is. 

1. De accu is versleten 

Hoewel uw smartphone zelf nog heel goed kan werken, wijst de praktijk uit, dat accu’s vaak één van de eerste onderdelen van de smartphone is wat snel versleten is. De levensduur van de accu kan afhangen van verschillende factoren. Ten eerste het merk en type smartphone, alsmede het merk en soort accu die erin zit. Ook hoe u zelf met uw telefoon omgaat speelt mee in de levensduur van de accu. Als u de telefoon erg veel gebruik en ook veel moet opladen, zal de accu eerder slijten dan wanneer u uw telefoon zelden gebruikt.  Hoe merk u het als de accu van de telefoon versleten is? U zult dit vooral merken als u meerdere applicaties tegelijkertijd aanzet. Als dit ook nog eens zwaardere applicaties zijn die bijvoorbeeld videokracht vereisen treedt er een piekspanning op. Een versleten accu zal deze piekspanning niet meer aankunnen en eerder volledig uit kunnen vallen, ook al heeft u nog steeds een bepaalde percentage spanning in uw accu. Op den duur zal dit steeds meer gebeuren.  Heeft u een iPhone, dan zult u dit merken, doordat applicaties langzamer werken. Dit heeft Apple expres zo ingesteld, want zo staat uw iPhone niet bloot aan piekspanning en zal deze ook niet direct stilvallen. Bij Android toestellen zult u het merken, doordat u veel moet laden of bij veel uitval. Als uw smartphone verder nog goed werkt, komt u dan bij ons langs, om uw accu te vervangen. 

2. Software 

Is uw smartphone traag of snel leeg, dan kan dit ook door de software komen. Na verloop van tijd zet u steeds meer applicaties op uw smartphone en verwijderd u weer andere applicaties. Het kan ook zijn dat er applicaties zijn die met elkaar conflicteren. De software raakt in de war en gaat trager gaan werken. Soms is dan een herinstallatie van de software nodig. Ook hiervoor kunt u bij GSM Reparatie Centrum terecht. 

3. Updates 

Het besturingssysteem, alsmede de applicaties op uw smartphone worden met enige regelmaat geüpdatet. Uw software wordt dan wel vernieuwd, maar dit vraagt ook meer vermogen van uw smartphone, die dit vermogen misschien lang altijd niet in huis heeft. Het kan in sommige gevallen verstandig zijn om bijvoorbeeld applicaties die u niet gebruikt niet te updaten of te wachten met het upgraden van uw besturingssysteem. Alle updates geheel uitzetten is meestal niet mogelijk, omdat u dan de nodige beveiligingsupdates mist.

Heeft u naast de snelheid van uw telefoon nog andere defecten? Hier kun je je smartphone laten repareren. Neem contact op voor meer informatie.

https://www.gsmreparatiecentrum.nl