Mediahotspots
Image default
Alarmsysteem

Hoe vaak moet ik mijn huisbeveiligingssysteem testen?

Hoe vaak moet ik mijn huisbeveiligingssysteem testen?

Het geluid van een alarmsysteem veroorzaakt instinctief paniek en de meeste mensen vermijden het liever. Het is echter erg belangrijk om deze systemen te testen om zeker te weten dat ze werken als en wanneer u ze het meest nodig hebt. De test zelf is een vrij eenvoudig proces, maar u zult het correct willen uitvoeren. Want wat heeft het voor zin om een ​​systeem te hebben als je niet zeker weet of het werkt? Hier zijn de manieren waarop u uw beveiligingssysteem kunt testen en hoe vaak u erover zou moeten nadenken. Wij van slotenmaker Amsterdam helpen u daarmee.

Communiceer de tests met de betrokken partijen

Voordat u een test op uw beveiligingssysteem uitvoert, moet u iedereen in huis waarschuwen. Hiermee voorkom je eventuele paniek of verstoor je dagelijkse activiteiten.

Overweeg daarnaast om je buren te waarschuwen als ze in de buurt wonen en als je systeem erg luid is, zodat ze verdachte activiteiten in je huis niet vermoeden. Om de gemoedsrust van de buren te geven, selecteert u één dag per maand dat u het systeem test en hen op de hoogte stelt van deze datum. Wees dan niet al te nonchalant met het praten over je gekozen tijdsperiode. Potentiële dieven zouden van die kennis kunnen profiteren.

Vraag ten slotte uw beveiligingsbedrijf of ze al dan niet moeten worden gewaarschuwd voor de test. Zij zullen dankbaar zijn dat u valse alarmen probeert te voorkomen, waardoor hulpverleners wegblijven van waar ze het hardst nodig zijn.

Frequentie van tests

De eerste alarmen die u moet testen, zijn uw brandalarmen en rookmelders. Drie van de vijf sterfgevallen als gevolg van branden komen van woningen zonder werkend brandalarm.

De Koninklijke Nederlandse Brandweer heeft een paar handige tips voor wanneer ze moeten worden getest.

 • Controleer de productiedatum op de achterkant van de rookmelder. Deze alarmen hebben een levensduur van tien jaar.
 • Test elk alarm één keer per maand. Het is net zo eenvoudig als het indrukken van de “test” -knop op uw systeem.
 • Test elk alarm. Er moet een in elk slaapgedeelte zijn, in keukens, kamers met open haarden en op elke verdieping van het huis.

U weet dat brandalarmen en rookmelders eenmaal per maand moeten worden getest, maar hoe zit het met de rest van uw beveiligingssysteem? Naast reguliere tests zijn er andere momenten om de status van het systeem te onderzoeken.

 • Het is ook veilig om uw beveiligingssysteem eenmaal per maand te testen. Kies een dag van de maand om elk systeem te testen, zodat het een gewoonte wordt.
 • Test nadat onderhoudsmedewerkers bij u thuis zijn. Waar ze ook aan werken, het is de beste manier om ervoor te zorgen dat ze uw beveiliging niet per ongeluk hebben beïnvloed.
 • Test nadat u een huis, een babysitter of een oppas bij u thuis hebt gehad. Ze hebben mogelijk wijzigingen aangebracht in uw systeem, zoals het uitschakelen van alarmen voor een gemakkelijke toegang.
 • Als uw beveiligingssysteem internet gebruikt, test u nadat er grote wijzigingen zijn aangebracht in uw connectiviteit of provider. Die veranderingen kunnen van invloed zijn op de reactievermogen van uw systeem.
 • Test uw systeem wanneer renovaties zijn voltooid, of het nu binnen of buitenshuis is. Mogelijk hebt u per ongeluk een aantal aspecten van het systeem gewijzigd, zoals camerahoeken.
 • Test na het oplossen van een piepsignaal. Gewoonlijk begint het alleen te piepen nadat een onderliggend probleem is opgetreden, zoals stroomuitval.

Hoe effectief te testen

Werk samen met uw beveiligingsprovider om ervoor te zorgen dat u goed wordt geïnformeerd over systeemtests. Ze hebben de beste kennis en tips. Dit zijn de beste manieren om te leren testen:

 • Bekijk het stapsgewijze proces dat ze u geven, omdat het meestal tijdgevoelig is als u eenmaal aan het proces bent begonnen.
 • Bekijk een door een provider gemaakte video om jezelf duidelijkheid te geven over hoe het proces eruit ziet.
 • Vergeet niet om de afzonderlijke componenten van het systeem te testen, zoals venstersensoren, beveiligingscamera’s en het alarm zelf.
http://www.locksecure.nl/slotenmaker-amsterdam