Mediahotspots
Image default
Woning en Tuin

3 voordelen van een laminaatvloer

Een laminaatvloer bestaat uit vier lagen: een sterke, vochtbestendige basis, een tegenplaat die de basis recht houdt, een gedetailleerde decorlaag voor een aantrekkelijk uiterlijk en een transparante bovenlaag die de vloer uitstekend tegen allerlei invloeden beschermt. Deze vloer heeft een natuurlijke uitstraling en gaat lang mee. Er zijn dus veel redenen om voor laminaat te kiezen.

Sterk en duurzaam

Laminaat is een uitzonderlijk sterke vloerbedekking die lang meegaat. Veel laminaatvloeren kun je gegarandeerd minimaal 20 jaar gebruiken. De slijtbestendige bovenlaag beschermt de vloer tegen krassen, stoten, naaldhakken en schroeiplekken. Zelfs verkleuringen door zonlicht worden tegengehouden: bij het verplaatsen van je meubels zul je zien dat de kleur van jouw laminaatvloer ook na jaren behouden blijft.

Gebruikersvriendelijk

Laminaatvloeren kun je snel en gemakkelijk zelf aanleggen, zonder dat je hiervoor lijm of gestabiliseerd zand nodig hebt. De planken gebruiken een kliksysteem, waardoor je ze makkelijk in elkaar zet. Ook nadat de vloer is geïnstalleerd, blijft hij gebruikersvriendelijk. Dankzij de beschermlaag is het schoonmaken van jouw vloer een simpele klus. Schuren of boenen is niet nodig: regelmatig poetsen is genoeg.

Aantrekkelijk

Zoek je een vloer die niet alleen sterk is, maar er ook mooi uitziet? Laminaat is bijzonder goed in het gedetailleerd nabootsen van allerlei verschillende houtsoorten. Het resultaat is zo levensecht dat het niet van echt hout te onderscheiden zijn. Ook andere patronen zijn mogelijk, die bijvoorbeeld op steen of beton lijken. Laminaat heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding, dus je kunt er zeker van zijn dat je je geld goed investeert. Het is een stuk goedkoper dan veel andere hoge kwaliteit vloeren, zoals parket.

https://www.parket-winkel.be