Mediahotspots
Image default
Beauty en verzorging

Alles wat je moet weten over skin needling

Als het op huidverzorging aankomt, zijn er tegenwoordig zoveel verschillende behandelingen en technieken beschikbaar dat het soms moeilijk kan zijn om bij te blijven. Eén van de nieuwste trends die snel aan populariteit wint, is “skin needling.” Maar wat houdt deze behandeling precies in en is het iets voor jou? In dit blogbericht duiken we dieper in de wereld van skin needling om al je brandende vragen te beantwoorden.

De basis van skin needling

Laten we beginnen met de basis. Skin needling, ook bekend als microneedling, is een behandeling die gericht is op het verbeteren van de textuur en het uiterlijk van de huid. Het wordt uitgevoerd met behulp van microneedling apparatuur dat kleine naaldjes op de huid aanbrengt. Deze naaldjes maken microscopisch kleine gaatjes in de huid, wat op zijn beurt het natuurlijke genezingsproces van het lichaam stimuleert.

Hoe werkt het?

Wanneer de naaldjes in de huid gaan, stuurt dit signalen naar ons lichaam om collageen en elastine te produceren. Deze eiwitten zijn belangrijk omdat ze onze huid stevig en elastisch houden. Door deze collageen- en elastineproductie te stimuleren, kan skin needling helpen om fijne lijntjes, rimpels, littekens en andere huidproblemen te verminderen. Dit maakt onze huid er gladder en jeugdiger uit.

Verschillende soorten skin needling

Skin needling kan op verschillende manieren worden gedaan. De twee meest gebruikte methoden zijn de dermaroller en de dermapen. De dermaroller is een handapparaat met kleine naalden aan het einde. Je rolt het over je huid om kleine gaatjes te maken. De dermapen is een elektrische pen met naaldjes die snel op en neer bewegen, waardoor ook kleine gaatjes ontstaan. Welke behandeling het beste voor jou is, hangt af van jouw specifieke huidproblemen en wat een professionele huidverzorger aanraadt.

Wat kun je verwachten tijdens een behandeling?

Tijdens een skin needling behandeling zal je huidverzorger eerst een verdovende crème aanbrengen om eventuele ongemakken te minimaliseren. Vervolgens zal het gekozen apparaat zorgvuldig over je huid bewogen worden. Je kunt een licht tintelend gevoel ervaren, maar de meeste mensen vinden de behandeling goed te verdragen.

Na de behandeling

Na de behandeling kan je huid er rood uitzien en een lichte zwelling vertonen, maar dit is meestal van korte duur. Het is belangrijk om de instructies van je huidverzorger op te volgen met betrekking tot nazorg, zoals het vermijden van direct zonlicht en het gebruik van specifieke huidverzorgingsproducten. Skin needling is over het algemeen geschikt voor alle huidtypen en huidskleuren, maar het is het beste om een consultatie te plannen met een getrainde huidverzorger om te bepalen of het de juiste keuze voor jou is. Ze zullen je huid beoordelen en een behandelplan op maat voorstellen.