Mediahotspots
Image default
Vervoer en transport

Bescherm uzelf bij het gebruik van taxi’s

Wil je naar het buitenland maar ben je bang om een ​​taxi te nemen? Ben je bang dat je wordt opgelicht? Je bent niet alleen. Het wordt het meest gevoeld door veel reizigers, vooral degenen die niet van tevoren een taxi bestellen. Het rijden met taxi’s in het buitenland kan angstaanjagend zijn, vooral als je een vrouw bent die solo wil gaan backpacken. Het kan beangstigend zijn, maar als het in de juiste handen is, is het veel handiger. Sluit daarom het gebruik van een taxi tijdens uw vakantie niet haastig uit. Het vinden van het juiste taxibedrijf is de beste eerste stap om veilig te zijn. U kunt telefonisch of bij een taxistandplaats een taxi reserveren. Ook kunt u bij moderne en online bedrijven boeken zoals een Taxibus Maastricht.

Tips bij het boeken en extra veiligheid

Taxibedrijven met een vergunning hebben verzend nummers die u van tevoren kunt bellen om uw rit te plannen. Vraag de naam of het autonummer van de auto die u ophaalt bij de vervoerder. Dit is vooral cruciaal op luchthavens, omdat taxi’s zonder vergunning vaak wachten om wanhopige passagiers op te halen. U kunt de vervoerder ook informeren over uw bestemming en informeren naar de kosten. Vraag ook naar typische tips om een ​​nauwkeurig idee te krijgen van hoeveel uw reis zal kosten. Denk eraan om achter in de auto achter de bestuurder te gaan zitten als je alleen bent. Geef de chauffeur geen persoonlijke informatie. Vertrouw op je instinct en als je je zorgen maakt, vraag de chauffeur dan om naar een druk kruispunt te gaan waar je het voertuig kunt verlaten. Als de bestuurder weigert te stoppen, bel dan de politie op je telefoon. Of u kunt ook zwaaien of uit het raam roepen om bestuurders en voetgangers in de buurt te waarschuwen.

Breng iemand op de hoogte van je ritten

Zorg voor uw veiligheid door iemand te informeren wanneer u in de cabine stapt en hoe lang uw reis zal duren. Als iemand weet dat je in een taxi zit, gaan ze ervan uit dat er iets ergs is gebeurd als ze binnen een bepaalde tijd niets van je horen. Zij kunnen actie ondernemen om contact op te nemen met de juiste autoriteiten. Als u iemand op uw bestemming ontmoet, moet u deze persoon laten weten wanneer u vertrekt. Dan weten ze wanneer ze je kunnen verwachten en wat ze moeten doen als je niet op tijd komt.