Mediahotspots
Image default
Sport

Boven de grond of in ground trampoline?

Bij heel veel Nederlandse gezinnen met jonge kinderen staat er een trampoline in de tuin. Het is een erg leuk speeltuig waar de kinderen zich urenlang op kunnen amuseren. Wil je zelf ook graag een trampoline in de tuin zetten? Dat kan je kiezen om deze gewoon boven de grond te plaatsen of om een in ground trampoline te kopen. Daar zijn enkele verschillen tussen. Er is bijvoorbeeld al een groot verschil in het uitzicht van de tuin, een in ground trampoline neemt veel minder van het zicht in. Maar er zijn nog belangrijkere verschillen, we zetten in deze blog de voor- en nadelen van een in ground trampoline op een rijtje. Zo weet jij wat de beste keuze is voor in jouw tuin! 

Het ingraven van de trampoline heeft enkele belangrijke voordelen. Ten eerste is het een stuk veiliger om op te springen. De trampoline springmat loopt gelijk met de grond, dus stel dat je kind zou vallen dan is de valhoogte veel minder hoog dan bij een normale trampoline. Ten tweede hoeven kinderen niet te klimmen om op de trampoline te raken, ze kunnen er makkelijk op en af stappen, dat maakt de ingraaf trampoline ook weer veiliger. Ten derde is het doordat de trampoline gelijk is met de grond ook makkelijker om de trampoline te integreren in andere spelletjes, zo zal ze nog vaker gebruikt worden.

Er zijn ook een paar nadelen aan een in ground trampoline. Allereerst kost het natuurlijk wel wat inspanning om de kuil te graven voor de trampoline. Maar wie daar geen zin in heeft, kan dat wel laten doen met een graafmachine. Dan moet natuurlijk wel nog de grond weggebracht worden. Een tweede nadeel is dat eens de trampoline ingegraven is, ze vast staat en niet meer zomaar verplaatst kan worden wanneer men dat wil.

https://www.trampolines.nl