Mediahotspots
Image default
Sport

Kies voor de juiste tennisschoen

Als ervaren tennisser weet je vast hoe lastig het soms is om een goede grip te hebben op de ondergrond waarop je speelt. Het maakt niet uit of je nou buiten of binnen speelt, je moet de te allen tijde heel wendbaar zijn en constant van rechts naar links en van achteren naar voor rennen.

Als je zo veel voor- en achteruit loopt en ook nog eens van links naar rechts is het belangrijk dat je genoeg grip hebt op de ondergrond waarop je speelt. Allereerst is dit belangrijk omdat je natuurlijk voluit wil presteren tijdens het spelen van tennis. Daarnaast is het op de lange termijn ook erg van belang om gezond te blijven. Je wilt er natuurlijk voor zorgen dat je alle onderdelen van je lichaam zo sterk mogelijk houdt. Als jij je af wilt zetten en je glijdt weg op de baan is er natuurlijk een grote kans dat je jezelf pijn gaat doen en zo een blessure veroorzaakt. Met goede schoenen heb je een grotere kans om dit soort dingen te voorkomen.

Er zijn zoals bekend verschillende soorten tennisbanen. Iedere baan heeft zijn eigen eigenschappen en het is dus ook belangrijk om schoenen te kopen die goed op de kenmerken van de baan aansluiten. Het is heel belangrijk daar van tevoren goed naar te kijken. Een goed voorbeeld van kwalitatief goede schoenen zijn k swiss tennisschoenen. Deze schoenen hebben een breder voetbed ten opzichte van andere bekende tennisschoenen. Ze bieden een stuk meer steun en comfort en zijn door het brede voetbed ook heel erg geschikt te noemen voor voor zowel mannen en vrouwen met brede voeten. De schoen wordt gemaakt door middel van K-EVA technologie en heeft daardoor de beste demping die je je maar kunt wensen. Het zorgt ook voor een meer duurzame schoen. Er is op de zool ook een extra beschermlaag aangebracht die ervoor zorgt dat je extra profiel hebt en daardoor dus een betere grip hebt. Dit zal slijtage voorkomen waardoor je schoen dus een veel langer meegaat. Naast dat de k swiss schoenen erg functioneel zijn, zijn ze ook nog eens modieus te noemen. Met een paar tennisschoenen van k swiss kan het bijna niet fout gaan. Nu nog zorgen dat je de bal raakt uiteraard.

 

https://www.kctennis.nl/

Gerelateerde artikelen

Handige apps voor het joggen

Nieuwe bootcampschoenen bestel je eenvoudig online

Passend trimvest kopen? Vind uw match bij deze duikwinkel!