Mediahotspots
Image default
Sport

Yoga docent worden?

Yoga, een oude ‘traditie’ om dichterbij de kern van onszelf te komen. Het is een levensstijl waarbij je verschillende oefeningen uitvoert om te kunnen bloeien in het leven en de beste versie van jezelf te worden. Heb je altijd al yogadocent willen worden of heb je je altijd al wat meer willen verdiepen in de wereld van spiritualiteit en meer? Lees dan snel verder!

Opleiding nodig?

In principe heb je geen opleiding nodig om yogadocent te worden maar het wordt zeer aangeraden om in ieder geval een basis opleiding yoga docent te volgen. Bovendien, andere beroepen vereisen een certificering om te mogen beoefenen, dus waarom ook niet bij Yoga? Yoga werkt alleen als het correct wordt uitgevoerd. Daarnaast betekent een erkend diploma dat je in bezit bent van de juiste kennis en vaardigheden, wat ook helpt om de integriteit van de praktijk te behouden.

Opleiding tot yogadocent

Er zijn verschillende manieren om je op te leiden tot yogadocent. Als je een erkend yogadocent wil worden, dan is de opleiding Yoga Alliance Teacher 200H precies wat je zoekt! Deze opleiding is namelijk volledig geaccrediteerd door Yoga Alliance. Yoga Alliance blinkt uit door zeer kwalitatieve yogalessen en bevoegde yogadocenten.

Yoga Alliance Teacher 200H

Yoga Alliance Teacher 200H is een 200 uur durende yoga opleiding die je de basis geeft om yogadocent te worden. Wanneer je deze opleiding succesvol afrond, kan je je registreren bij Yoga Alliance als RYT-200.

Yoga opleiding

Yoga opleiding 50/100 uur

Wanneer je ervoor kiest om een opleiding van 50 uur of 100 uur te volgen, en je hebt de basis opleiding van 200 uur niet afgerond, wordt deze niet door Yoga Alliance erkend. Dit komt omdat opleidingen die minder dan 200 uur zijn, worden gezien als bijscholingen of specialisaties. Die zijn dus bedoeld voor erkende yogadocenten die al een bepaalde voorkennis hebben. Let op, sommige yogascholen geven aan dat je een erkende Yoga Alliance opleiding kunt volgen van 50 of 100 uur. Dit geldt alleen voor mensen die al een erkend yoga docent zijn. Helaas wordt dit niet altijd even duidelijk gecommuniceerd door yogascholen. Dus, volg je een opleiding van bijvoorbeeld 50 of 100 uur en heb je al een basis opleiding van 200 uur, dan kun je deze uren wel registreren bij Yoga Alliance.

Opleidingsprogramma RYT-200

Zoals jullie weten staat 200 voor 200 trainingsuren. Deze 200 trainingsuren zijn opgedeeld in vier delen namelijk; 75 uur wordt besteed aan de techniek en training die in de praktijk gegeven worden. 30 uur leer je alles over anatomie en fysiologie. Weer 30 uur wordt besteed aan yoga geesteswetenschappen zoals geschiedenis en filosofie en 50 uur beoefen je professionele vaardigheden om les te kunnen geven zoals docentvaardigheden. Daarnaast is er nog 15 over die de yogaschool zelf kan indelen in een van de 4 genoemde onderdelen van het programma. Daarnaast is het ook mogelijk om de yoga opleiding online te volgen. Elke online sessie begint met een yogales video waarin inspirerende instructeurs jouw yoga kennis en houding zal helpen verbeteren. Dit kan je geheel op eigen tempo volgen. Een belangrijke opmerking; de opleiding is volledig in het Engels. Het is dus belangrijk dat je de Engelse taal goed beheerst om de opleiding te kunnen volgen.