Mediahotspots
Image default
Aanbiedingen

De ene koffieboon is de andere niet. 4 verschillende soorten

De ene koffieboon is de andere niet. 4 verschillende soorten

Dat de ene koffieboon de andere niet is, blijkt wel uit het grote aanbod aan verschillende soorten koffiebonen die vandaag de dag te verkrijgen zijn. Toch kunnen we al deze koffiebonen grofweg in twee categorieën onderverdelen: Arabica en Robusta. Ook zijn er zogenaamde Arabica-Robusta melanges te koop en kunt u tegenwoordig zelfs kiezen voor cafeïnevrije koffiebonen. In deze blog zullen we bovengenoemde vier verschillende soorten kort behandelen. Leest u mee?

 

Arabica koffiebonen

Wist u dat Arabica koffiebonen goed zijn voor maar liefst 70 procent van de hele koffiemarkt? Het is dan ook de meest gedronken koffiesoort ter wereld. Arabica koffiebonen worden gewonnen in het Ethiopisch hoogland. Het is een koffiesoort die dankzij de grote hoogtes maar weinig last heeft van parasieten en ander ongedierte. Hierdoor heeft Arabica koffie een minder hoog cafeïnegehalte dan Robusta koffie en heeft het een wat gevarieerder smaakprofiel.

 

Robusta koffiebonen

Het overgebleven deel van de koffiemarkt, zo’n 30 procent, wordt ingenomen door Robusta koffiebonen. Deze bonen groeien, in tegenstelling tot de Arabica koffiebonen, met name in gebieden die wat lager liggen en waar ook meer parasieten voorkomen. Om zichzelf hier tegen te beschermen, maken Robusta planten meer cafeïne aan. Robusta koffiebonen bevatten dan ook bijna twee keer zoveel cafeïne als Arabica koffiebonen. Hierdoor ontstaat een koffieboon met een goede weerstand en een stevige, intense smaak.

 

Arabica-Robusta melanges

Wilt u het beste van beide werelden? Kies dan voor een van de vele Arabica-Robusta melanges die vandaag de dag te koop zijn. Deze melanges bestaan voor het grootste deel uit Arabica koffiebonen aangevuld met een klein deel Robusta koffiebonen. Zo blijft het gevarieerde smaakprofiel behouden, maar kunt u tegelijkertijd wel genieten van een stevige, intense smaak. 

 

Cafeïnevrije koffiebonen

Cafeïne kan oppeppend werken. Ideaal dus wanneer u ’s ochtends moeite heeft met opstaan en wakker worden. Minder ideaal wanneer u ’s avonds laat ook nog wilt genieten van een lekker bakje koffie. Cafeïne kan er namelijk voor zorgen dat u minder makkelijk in slaap valt en daarnaast ook nog eens minder goed en diep slaapt. Met cafeïnevrije koffiebonen van De Koffiethuiswinkel heeft u daar geen last van. U hoeft niet bang te zijn dat het verwijderen van de cafeïne ten koste gaat van de smaak, want die blijft bijna in zijn geheel behouden.

 

https://www.dekoffiethuiswinkel.nl/