Mediahotspots
Image default
Sport

De tocht vol snoek

Na vele jaren gevist te hebben rond de geboorteplaats, is het makkelijk om snel hier je weg naar toe te vinden. Ondanks dat je 20km verder bent gaan wonen. Het vinden van vruchtbare visgronden in deze regio is nog beperkt gelukt. Misschien niet gek, want veel uren heb ik er niet gemaakt. Ondanks dat al meer dan 10jr de verhuizing heeft plaatsgevonden. 

Tijdens de winter ben ik minder honkvast. Na enkele sleuracties met het kruisnet op zoek naar aasvis heeft enkele goede sloten prijsgegeven. Het vinden van snoek in de buurt van deze holdings is eigenlijk ook eens een goede opgave. Dan maar eens een sessie met kunstaas in deze gebieden. 

Met een spinhengel van 2,4m, een kleine vismolen met gevlochten vislijn, en een kleine viskoffer vol kunstaas heb ik enkel nodig. Snel kom ik er achter dat er dit jaar nog veel waterplanten staan. Verschillende keren komen grote plukken met waterpest mee naar de oppervlakte. Dan wordt toch een spinner ingezet om hoger in de waterkolom het aas aan te bieden. Mijn pluggen hebben een te grote diepgang, Na een half uurtje gooien en smijten is de eerste aanbeet een feit. Een kleine snoek van met 50 cm kan uit het water getild worden. Met prachtige kleuren wel een hele leuke vis om te vangen. Dan door naar de volgende tocht van het water. Misschien dat het geluk hier nog groter is. Met 2 andere snoeken blijkt ook hier actieve vissen te liggen, maar niet het formaat dat ik graag zou vangen. Nu gaat het niet altijd om de grootte, maar de sport die een grotere snoek geeft is echt een wereld van verschil. 

Bij het gemaal van de polder blijkt het water een stuk dieper te zijn. Eigenlijk wel logisch. Hier kan de vertrouwde plug weer uit de viskoffer gehaald worden. Met de 2e worp is het raak en een snoek van ruim 80 cm komt boven. Dat is al een stuk beter. 5 worpen verder komt ook een lage 90cm mee naar boven en een worp of 30 later nog een van deze formaat. Dat is bij elkaar een fantastisch resultaat voor op nieuw water, aldus voor mij. 

https://www.sportvisgigant.nl/