Mediahotspots
Image default
Wijn

Dé wijn voor iedere gelegenheid; Primitivo Appassimento

Ken jij de Primitivo Appassimento wijnen al? Deze Zuid-Italiaans parel mag namelijk niet in jouw wijnkelder of wijnrek ontbreken. Primitivo Appassimento is een hele toegankelijke wijn. Dat kan ook bijna niet anders. Het wijnhuis stopt zorg, aandacht en ambacht in iedere fles. Blijf vooral verder lezen wanneer je meer wilt weten over deze bijzondere wijn.  

Bijzonder wijnhuis, bijzondere wijn 

Het terroir van een wijn creëer je niet zomaar. Terroir is een Franse term, die aangeeft welke unieke combinatie van factoren bijdragen aan de smaakbeleving van de wijn. Een aantal van die belangrijke factoren zijn het klimaat, de bodemsamenstelling van de wijngaard en het land waar de wijn vandaan komt. 

Er zit een verhaal achter iedere fles Primitivo Appassimento. Hiervoor nemen we je mee naar het sprookjesachtige Zuid-Italiaanse wijnhuis Masseria Borgo dei Trulli. Bij iedere fles Primitivo Appassimento gebruiken ze geweldig fruit, werken ze hard en hebben vooral een grote passie voor wijnmaken. De Primitivo Appassimento is dan ook intrigerend en uitgesproken te noemen. Krijg je mensen op bezoek en weet je niet wat ze graag drinken? Weet dat deze wijn voor een breed publiek toegankelijk is. 

Een unieke bodemsamenstelling, het uitstekende microklimaat en de oude bestaande wijngaarden vormen hét ideale scenario voor fantastische wijnen. Waaronder de volle, soepele en fluweelzachte rode Primitivo Appassimento. 

Primitivo Appassimento; smaakvolle en geconcentreerde wijn

De natuurlijke manier van drogen zorgt voor een maximaal suiker- en smaakgehalte van de druiven. We kunnen wel zeggen dat de Primitivo Appassimento een bijzondere rode wijn is. Heb je een fles in huis? Dan is het je misschien opgevallen dat bij het rondwalsen van je wijn in het glas, aroma’s van kers, framboos en aalbessen voorbijkomen. Sluit je ogen en laat de geuren tot je doordringen. 

Dan is het tijd voor ons favoriete deel, het proeven van de wijn. Neem een kleine slok en laat deze voor een moment door je hele mond gaan. Je smaakpapillen zijn niet voor niets verspreid over je tong. Proef je het al? De smaak van rozenbottel, framboos en gekonfijt fruit? Een wijn die je niet snel vergeet. 

Met deze spijscombinaties komt de Primitivo Appassimento tot zijn recht

Zonde wanneer je die heerlijke fles Primitivo Appassimento openmaakt, maar deze met de verkeerde spijscombinaties combineert. De smaken komen dan niet tot zijn recht en je krijgt een vertekend beeld van hoe heerlijk deze wijn kan zijn. 

De Primitivo Appassimento is bij uitstek dé perfecte wijn bij kruidige gerechten met intense smaken. Zeker omdat de wijn van zichzelf vol en krachtig is. Wie is er niet gek op een goede stoofpot met het koude weer of op een lekker wildgerecht met de feestdagen. Combineer deze wijn met een kaasplank met verschillende soorten hard belegen kazen. De kans is groot dat de fles leeg is voordat je het in de gaten hebt. 

 

Wij begrijpen dat het altijd spannend is om een nieuwe wijn te proberen. Wanneer je graag een glas rode wijn drinkt, is de Primitivo Appassimento een echte aanrader. Het is niet voor niets deze specifieke wijn wordt aanbevolen daar De Grote Hamersma met een 8.5. Je krijgt er geen spijt van.

 

https://www.vinify.nl/masseria-borgo-dei-trulli-lucale-prim-appasimento