Mediahotspots
Image default
Aanbiedingen

Dit zijn de ziekten die het vaakst bij honden voorkomen

Dit zijn de ziekten die het vaakst bij honden voorkomen

Honden worden vaak ziek. Net als bij mensen is het mogelijk dat ze geen ziekteverschijnselen vertonen als er een ziekte in hen aanwezig is. Ze kunnen u niet echt vertellen wat er mis met ze is, dus het is aan u om goed op te letten of er iets ongewoons is aan het gedrag van uw hond – zoals als hij zijn eten opeet of als de ontlasting van consistentie en kleur verandert. Als er hier iets aan de hand is, lees dan hieronder verder! Wij zullen u meer vertellen over veel voorkomende ziekten bij honden uit onze lijst hieronder!

Likken aan de anus

Als de anaalklieren van een hond verstopt zitten kun je dit opmerken doordat de hond likt continu aan anus. Als er niks mis is met de hond worden de anaalklieren geleefd doordat de ontlasting er langs komt. Als de hond dus last heeft van dunne ontlasting kan het zijn dat de anaalklieren niet goed geleegd worden waardoor de dus verstopt raken. Andere symptomen van verstopte anaalklieren zijn sleeën en moeite met het doen van de behoefte.

Het Parvo Virus

Het parvo-virus is een soort virus dat zich zeer snel onder honden verspreidt. Deze verspreiding gebeurt meestal via het braaksel en de uitwerpselen van besmette dieren. Zelfs bij oudere honden kan dit type virus symptomen veroorzaken zoals niet of minder eten, wat je kunt merken aan hun ontlasting- deze is vaak waterig en ook vol met bloed. Het gevaar van het parvo-virus is dat het een dier uitdroogt door dit soort symptomen. Wees dus extra voorzichtig als je met ze omgaat! De bekendste ziekte Als uw viervoeter plotseling last krijgt van spierverlamming, hallucinaties of watervrees, is de kans groot dat het dier aan hondsdolheid lijdt en is het van groot belang dat u onmiddellijk contact opneemt met de dierenarts. De ziekte kan zowel bij honden als bij mensen voorkomen. Het is ook vermeldenswaard dat deze zeer besmettelijke ziekte zich niet alleen op andere honden maar ook op mensen overdraagt.

 

 

 

https://nl.bellfor.info/